Ειδήσεις

Published on October 17th, 2013 | by fileto

0

Πουλούσε μεσολάβηση για άδεια πρακτορείου ΠΡΟΠΟ στην Αλεξανδρούπολη

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω το πρωί της Τετάρτης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης 47χρονη απατεώνας να παραλαμβάνει από δύο γυναίκες χρηματικό ποσό 800 ευρώ, προκειμένου να μεσολαβήσει για την έκδοση λειτουργίας πρακτορείου ΟΠΑΠ επ’ ονόματί τους στην Αλεξανδρούπολη.

Οπως αναφέρει το thestival, η 47χρονη από το 2011 παρίστανε την υπάλληλο διαφόρων υπουργείων και λάμβανε από τα θύματά της χρηματικά ποσά ως προκαταβολή, προκειμένου να καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να διευκολύνει με τις υποτιθέμενες γνωριμίες της, τις διαδικασίες για την έκδοση αδειών λειτουργίας πρακτορείων ΟΠΑΠ. Σε άλλους υποσχόταν διαμεσολάβηση προκειμένου να εξασφαλίσει σ’ αυτούς κονδύλια από τα προγράμματα ΕΣΠΑ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Οι άνθρωποι της ΕΛ.ΑΣ. στο Τμήμα Περιουσιακών Δικαιωμάτων και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης εκτιμούν ότι συνολικά εξαπάτησε τουλάχιστον 27 άτομα και το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 86.040 ευρώ.>

Εξάλλου, η ίδια φέρεται να αφαίρεσε από τσάντες δύο εκ των παθόντων ποσό 230 ευρώ συνολικά, ενώ από το παρελθόν σε βάρος της εκκρεμούν δύο καταδίκες συνολικής ποινής φυλάκισης 25 μηνών για συκοφαντική δυσφήμιση και πλαστογραφία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 47χρονη ήταν ιδιαίτερα… επιμελής και στην οικία της στο κέντρο της Θεσσαλονίκης διατηρούσε πλήθος αντιγράφων διαφόρων δημοσίων εγγράφων, που αφορούν παθόντες τους οποίους έχει εξαπατήσει.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑