Ειδήσεις

Published on October 20th, 2013 | by fileto

0

Επιτέλους η Κομοτηνή αποκτά νέο νοσοκομείο

Η χορήγηση της σύμφωνης γνώμης για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία – Θράκη» 2007-2013 (ΕΣΠΑ), του έργου κατασκευής του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής, ήταν το θέμα της συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Παύλος Δαμιανίδης, ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο διοικητής του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής Ηρακλής Χατζηνέστωρος.

Η συνολική προϋπολογιζόμενη δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 66.805.000 ευρώ και προβλέπεται 10.000.000 ευρώ περίπου, να επιβαρύνουν την τρέχουσα Προγραμματική Περίοδο, ενώ οι υλοποιημένες δαπάνες τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020.

Ο κ. Γιαννακίδης χαρακτήρισε την κατασκευή του νέου νοσοκομείου, ως ένα «εμβληματικό εθνικό έργο, το οποίο αποτυπώνει μια εξαιρετική θεσμική συνεργασία που υπάρχει εδώ και χρόνια στη Ροδόπη». Παράλληλα ευχαρίστησε τους θεσμικούς φορείς και υπηρεσιακούς παράγοντες για την προσπάθεια που κατέβαλαν και έβαλε ως στόχο, «μέσα στο Νοέμβριο να γίνει η δημοπράτηση έργου, ενώ αν υπάρχουν ομαλές διαγωνιστικές διαδικασίες, ανάδοχος έργου θα υπάρξει σε πέντε μήνες».

Ο κ. Δαμιανίδης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση αυτής της πολύ σημαντικής προσπάθειας, τονίζοντας πως «αυτό δείχνει τι μπορούμε να πετύχουμε ως κοινωνία, δουλεύοντας συντονισμένα κι ενωμένα χωρίς κομματικές αντιλήψεις».

Ανέφερε πως «η ένταξη του έργου είναι το πιο σημαντικό βήμα της διαδικασίας, αφού σημαίνει πως εξασφαλίζουμε την πραγματοποίηση και την χρηματοδότηση του». Παράλληλα επεσήμανε με νόημα πως «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω», λέγοντας πως «κανείς από όσους που πολέμησαν και αντιστάθηκαν σε αυτήν την προσπάθεια που κάναμε δεν μπορεί να σταματήσει το έργο».

Ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης χαρακτήρισε την κατασκευή του νέου νοσοκομείου Κομοτηνής, «κορυφαίο έργο για την περιοχή», λέγοντας πως «αυτό που είναι σημαντική επιτυχία, είναι ότι καταφέραμε να συνειδητοποιήσουμε νωρίς, ότι η συμπληρωματικότητα της δράσης μας και η συστράτευση πάνω σε συγκεκριμένους στόχους που αφορούν το συνολικό, κοινωνικό και αναπτυξιακό συμφέρον της Ροδόπης και της Θράκης, πρέπει να μας ενώσουν και όχι να μας χωρίσουν».

Τέλος ο διοικητής του Σισμανόγλειου Νοσοκομείο Ηρακλής Χατζηνέστωρος, δήλωσε χαρούμενος για την εξέλιξη αυτή και επεσήμανε πως η κατασκευή νέου νοσοκομείου ήταν επιβεβλημένη, καθώς η Κομοτηνή είναι η μοναδική πόλη στην 4η ΔΥΠΕ, που έχει νοσοκομείο χτισμένο με τις προδιαγραφές του 1960.

Να σημειωθεί πως η δυναμικότητα του νέου Νοσοκομείου θα είναι 200 οργανικές κλίνες συμπεριλαμβανομένου 12 κλινών της Ψυχιατρικής Νοσηλευτικής Μονάδας. Η συνολική μικτή επιφάνεια των κλειστών στεγασμένων υπόγειων και υπέργειων χώρων, των κτιριακών εγκαταστάσεων του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, δε θα υπερβαίνει τα 25.530 μ2.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑