Ειδήσεις

Published on October 24th, 2013 | by fileto

0

Βούλγαροι πορτοφολάδες στην Αλεξανδρούπολη

Συνελήφθησαν χθες (23-10-2013) το πρωί, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και του Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης, πέντε (5) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, τρεις άνδρες ηλικίας 51, 39 και 39 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 21 και 14 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπές πορτοφολιών και τσαντών μέσα σε καταστήματα στην πόλη της Αλεξανδρούπολης.

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης τρεις (3) περιπτώσεις κλοπής πορτοφολιών – τσαντών και μία (1) απόπειρα, που είχαν διαπραχθεί την 18 και 23-10-2013.

Συγκεκριμένα, χθες (23-10-2013) το πρωί, οι δύο δράστιδες, μετέβησαν σε κατάστημα στην Αλεξανδρούπολη, όπου με την μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από την τσάντα ημεδαπής, ένα πορτοφόλι, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Μετά από σχετική καταγγελία του περιστατικού στο τηλεφωνικό κέντρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, πραγματοποιήθηκαν άμεσα επιστάμενες αναζητήσεις από τις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης να εντοπίσουν και να συλλάβουν τις δύο δράστιδες.

Ακολούθως, από την αστυνομική έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, προέκυψε ότι οι δύο αλλοδαπές δράστιδες, την 18 και 23-10-2013, είχαν αφαιρέσει μέσα από καταστήματα στην Αλεξανδρούπολης, ένα πορτοφόλι και μία τσάντα, τα οποία περιείχαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 153 ευρώ, ένα (1) κινητό τηλέφωνο και διάφορα έγγραφα, ενώ αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν από μία τσάντα χρηματικό ποσό, χωρίς όμως να καταφέρουν να ολοκληρώσουν την πράξη τους.

Προέκυψε επίσης ότι κατά την διάπραξη των παραπάνω κλοπών δρούσαν από κοινού με τους άλλους τρεις δράστες, οι οποίοι εντοπίσθηκαν το ίδιο πρωί, στην Αλεξανδρούπολη, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και συνελήφθησαν.

Αναλυτικότερα, οι τρείς άνδρες δράστες, μετέβαιναν σε διάφορα καταστήματα στην Αλεξανδρούπολη, όπου προσποιούμενοι τους πελάτες εντόπιζαν στο χώρο τις διάφορες τσάντες και πορτοφόλια. Στην συνέχεια ενημέρωναν τις δύο δράστιδες, οι οποίες μετέβαιναν στο ίδιο κατάστημα και με την μέθοδο της απασχόλησης, προέβαιναν στις κλοπές των τσαντών ή πορτοφολιών.

Στην κατοχή του 51χρονου βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 260 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε προκειμένου να αποδοθεί στους δικαιούχους του.

Κατασχέθηκε επίσης ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑