Ειδήσεις

Published on November 6th, 2013 | by fileto

0

Η επιχειρηματικότητα το έριξε στους καφέδες

Με ταχείς και σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η ανάπτυξη των Coffee Island, με 49 νέα καταστήματα από τις αρχές του έτους, και διαθέτοντας πλέον 150 καταστήματα σε Ελλάδα και Εξωτερικό αποτελεί τη μεγαλύτερη ελληνική αλυσίδα franchise στον κλάδο της Μικρής Εστίασης. Δεν είναι τυχαία, άλλωστε, η βράβευσή της ως Fast Growth Franchisor για τις επιδόσεις της το 2012, στο πλαίσιο των Βραβείων Franchise, που διοργανώνει το περιοδικό FRANCHISE BUSINESS.

Η Coffee Island, η ελληνική αλυσίδα καφεκοπτείων και coffee to go αναπτύσσεται πανελλαδικά με στόχο για την Αττική ένα κατάστημα σε κάθε περιοχή – δήμο, καθώς και σε όλες τις εμπορικές περιοχές στην ελληνική περιφέρεια. Παράλληλα, η Coffee Island χαρακτηρίζεται από εντυπωσιακή παρουσία στην Κύπρο, όπου λειτουργούν 27 καταστήματα, και ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει δυναμικά την επέκτασή της και στο εξωτερικό σε Αλβανία, στα Tirana επί της Rruga e kavajes pallati 177 και στην Ρουμανία, στην Timisoara επί της Piata Marasti.

Συγκριμένα, η Coffee Island ξεκίνησε εντός του 2013, 22 νέα καταστήματα στην Αττική, σε Πανόρμου, Μαρούσι, Δάφνη, Πλατεία Βικτωρίας, Περιστέρι, Μοναστηράκι, Πατησίων, Πετρούπολη, Νέα Ιωνία, Γαλάτσι, Μοσχάτο, Νέα Ερυθραία, Πύργος Αθηνών, Ίλιον, Ακρόπολη, Χολαργό, Νέος Κόσμο, Ελευσίνα, Πλατεία Συντάγματος, Βάρη, Ακτή Ποσειδώνος, Τζάνειο, διαθέτοντας πλέον 60 καταστήματα.

Στην επαρχία οι πόλεις που υποδέχθηκαν νεά Coffee Island φέτος είναι το Αγρίνιο, η Αλεξανδρούπολη, η Αμαλιάδα, η Βέροια, η Θεσσαλονίκη (2 καταστήματα), τα Ιωάννινα (2 καταστήματα), η Καλαμάτα (2 καταστήματα), η Καστοριά, η Κέρκυρα, η Λέσβος, η Ξάνθη, η Πάτρα, το Ρέθυμνο, η Ρόδος (2 καταστήματα).

Η Coffee Island, η αλυσίδα των σύγχρονων καφεκοπωλείων με 150 καταστήματα σε Ελλάδα, Κύπρο, Ρουμανία και Αλβανία έχει ως στόχο να μυήσει στα μυστικά του καλού καφέ όχι μόνο τους Έλληνες, αλλά και όλο τον κόσμο.

Η επιτυχία των Coffee Island ξεκινά από την ποιοτική Α’ ύλη, από την Κεντρική Αμερική, την Κεντρική Αφρική και την Ινδία, συνεχίζεται στις υπερσύγχρονες παραγωγικές μονάδες της εταιρείας και φυσικά βασίζεται στην τεχνογνωσία και στο μεράκι των ανθρώπων των Coffee Island τόσο στα κεντρικά όσο και στα καταστήματα της αλυσίδας, ώστε όταν κάποιος επισκέπτεται ένα κατάστημα Coffee Island να μπορεί να βρει 62 διαφορετικές ποικιλίες καφέ αλλά και 15 διαφορετικά ροφήματα.

Αποτέλεσμα της δέσμευσης στην ποιότητα και στην ανάπτυξη είναι η αύξηση των οικονομικών μεγεθών της εταιρείας, με τη φετινή κατανάλωση να 2,5 φορές περισσότερη από το 2012, με 120 τόνων καφέ να καταναλώνονται εντός του 2013.

Η ιδέα των Coffee Island γεννήθηκε από την αγάπη που είχαν οι ιδρυτές της για το ρόφημα του καφέ. Το 1999, στο κέντρο της Πάτρα (Ρ. Φεραίου και Αγ. Νικολάου) δημιουργήθηκε ένα καφεκοπτείο με ύφος αμιγώς παραδοσιακό, το οποίο όμως ταυτόχρονα έδωσε την ευκαιρία στους λάτρεις του καφέ να απολαύσουν μία μεγάλη ποικιλία από νέα χαρμάνια, και πλήθος χρηστικών αντικειμένων για την παρασκευή ενός γευστικού καφέ. Με τις μοντέρνες νότες που η πρωτότυπη εκείνη ιδέα προσέδωσε στο παραδοσιακό καφεκοπτείο κέρδισε το αγοραστικό κοινό.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑