Ειδήσεις

Published on November 6th, 2013 | by fileto

0

Σπείρα είχε μεταφέρει από τον Έβρο 1.125 λαθρομετανάστες

Εξι χρόνια μετά εξιχνιάστηκε η δολοφονία ενός 64χρονου στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης, η οποία σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., αποδίδεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ των μελών κυκλώματος λαθροδιακίνησης.

Οπως έγινε γνωστό η υπόθεση εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και ως δράστης ταυτοποιήθηκε ένας 47χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για «ανθρωποκτονία από πρόθεση», ενώ είναι ήδη έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα για υπόθεση διακίνησης λαθρομεταναστών.

Υπενθυμίζεται ότι ο 64χρονος είχε δολοφονηθεί στις 10 Οκτωβρίου του 2007 στην περιοχή των Βασιλικών Θεσσαλονίκης και όταν εντοπίστηκε το πτώμα του διαπιστώθηκε πως έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Μάλιστα, ο δράστης είχε επιχειρήσει να ξεφορτωθεί το πτώμα τυλίγοντας το σε πλαστικό πλέγμα με πέτρες και βουλιάζοντας το μέσα στο νερό σε φράγμα στην περιοχή των Βασιλικών.

Αξιωματικοί επισημαίνουν πως ο φερόμενος ως δράστης μαζί με πέντε ακόμη άτομα συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση, η οποία φέρεται να συγκροτήθηκε Μάιο 2007 και δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση λαθρομεταναστών.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν πως δράστης και θύμα είχαν καβγαδίσει άγρια εξαιτίας κάποιας δουλειάς που «χάλασε», με συνέπεια ο 47χρονος να επιτεθεί στον 64χρονο. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. η συγκεκριμένη οργάνωση υπολογίζεται ότι από το Μάιο του 2007 έως το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους διακίνησε είτε μέσω του Εβρου ποταμού, είτε με ταχύπλοα σκάφη από τα παράλια της Τουρκίας προς ελληνικά νησιά τουλάχιστον 1.125 λαθρομετανάστες.

Σε βάρος των συγκεκριμένων ατόμων σχηματίσθηκε δικογραφία για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διακίνηση – προώθηση λαθρομεταναστών.

Μάλιστα, ο 47χρονος είχε συλληφθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας στις 13 Ιανουαρίου του 2011 γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση ποινής πρόσκαιρης κάθειρξης 17 ετών για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και έκτοτε βρίσκεται έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης.

πηγη: Αγγελιοφόρος


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑