Ειδήσεις

Published on November 8th, 2013 | by fileto

0

Ετοιμάζουν πλιάτσικο στα χρεωμένα σπίτια από το 2016

Ενας νόμος που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση Καραμανλή συγκρατεί το πλιάτσικο στα σπίτια των νοικοκυραίων που σήμερα δεν μπορούν να πληρώσουν τα δάνειά τους.

Κι αυτό γιατί είναι υψηλές οι αντικειμενικές αξίες τους όπως αποκάλυψε χθες στην εκπομπή του ΑΛΦΑ Αυτοψία ο Αντώνης Σρόιντερ.

Όμως τα κακά νέα μας έρχονται δια στόματος Ολι Ρέντ ο οποίος δήλωσε ότι αλλάζουν οι αντικειμενικές αξίες από το 2016 στα ακίνητα της Ελλάδας.

Από το 2016 λοιπόν θα ισχύσουν οι νέες αναθεωρημένες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων στην Ελλάδα, σύμφωνα με απάντηση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Όλι Ρεν σε ερώτηση του Προέδρου της Δράσης και ευρωβουλευτή της Ομάδας “Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη”, Θόδωρου Σκυλακάκη.
Συγκεκριμένα, ο κ. Όλι Ρεν δήλωσε ότι η εναρμόνιση των αντικειμενικών αξιών στις πραγματικές, οι οποίες προβλεπόταν με βάση το μνημόνιο ότι θα γίνουν το 2012, αναβάλλεται για το 2016.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση , η απάντηση του κ. Ρεν υπήρξε η εξής: “Οι ελληνικές αρχές συνεχίζουν τις εργασίες επί της τυπικής διαδικασίας για την αναθεώρηση της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων, ώστε να εναρμονιστούν καλύτερα με τις τιμές της αγοράς. Η τυπική αυτή διαδικασία θα ισχύει για τους σκοπούς της φορολογίας ακινήτων για το οικονομικό έτος 2016”.
Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Σκυλακάκης επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι “η αναβολή της διαρθρωτικής αυτής αλλαγής γίνεται καθαρά με εισπρακτικές επιδιώξεις και αποδεικνύει δυστυχώς ότι τόσο η ελληνική πλευρά, που προφανώς έχει συμφωνήσει με την απόφαση αυτή, όσο και η ευρωπαϊκή, αδιαφορούν για τις διαρθρωτικές αλλαγές όταν θεωρούν ότι μπορούν να εισπράξουν ευκολότερα φόρους, ακόμα κι αν αυτό συνεπάγεται την πιο ακραία, παράλογη και παράνομη φορολογία, όπως είναι η φορολογία ανύπαρκτης περιουσίας”.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑