Ειδήσεις

Published on November 20th, 2013 | by fileto

0

Ανοίγει Jumbo στον κόμβο Ιάσμου Ροδόπης

Το πράσινο φως στη δημιουργία εμπορικού κέντρου από τον όμιλο Jumbo στον Ίασμο Ροδόπης, άναψε το δημοτικό συμβούλιο, αφού είχε προηγηθεί η θετική απόφαση της οικονομικής επιτροπής. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, το πολυκατάστημα αναμένεται να ανεγερθεί σε έκταση 94 στρεμμάτων.

 

Όπως έγινε γνωστό, το Jumbo θα δημιουργήσει συνολικά 45 θέσεις εργασίας και το 70% του προσωπικού θα είναι δημότες Ιάσμου, σύμφωνα με τον όρο που τέθηκε από το δήμο, προκειμένου να δώσει το πράσινο φως για την κατασκευή του καταστήματος.

 

Στην κυριότητα του δήμου Ιάσμου και στην περιοχή της δημοτικής κοινότητας Ιάσμου βρίσκεται από το 1974 αγροτεμάχιο του αναδασμού Ιάσμου – Μωσαϊκού, συνολικού εμβαδού 516,583 στρεμμάτων.

 

 Προτάθηκε η εκμίσθωση 94.000 τμ για 25 χρόνια, κατόπιν δημοπράτησης, με δυνατότητα μονομερούς παράτασης 5 ετών, για την κατασκευή και λειτουργία εμπορικού κέντρου, “που θα επιφέρει πολλά οφέλη στο Δήμο και στους δημότες”, όπως ανέφερε η σχετική απόφαση της οικονομικής επιτροπής.

Έκταση 10.700 τμ θα καταλαμβάνει το κατάστημα και σε άλλα 10.000 τμ.  θα αναπτυχθούν το πάρκινγκ καθώς και οι υπόλοιπες υποδομές.

 

 Η δημοπράτηση εκμίσθωσης του παραπάνω ακινήτου ανέδειξε ως πλειοδότη την εταιρεία Jumbo AEE, η οποία προσέφερε για την εκμίσθωση ποσό 130 ευρώ το στρέμμα. Το ακίνητο των 94 στρεμμάτων βρίσκεται στον κόμβο της Εγνατίας Οδού που δίνει πρόσβαση προς τον Ίασμο από Κομοτηνή και Ξάνθη, κοντά στο παρασκευαστήριο ειδών αρτοποιίας Λεχούδη.

Πηγή:www.reporter.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑