Ειδήσεις

Published on November 21st, 2013 | by fileto

0

Από Καβάλα στη Μυτιλήνη η 1ης Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να μεταφερθεί μέχρι τέλους του έτους, η έδρα της 1ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος (ΠΕΔΙΛΣ), που εδρεύει στην Καβάλα. Η ΠΕΔΙΛΣ πρόκειται να φιλοξενηθεί στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου ήδη κάποιες από τις αίθουσές της αναδιαρρυθμίζονται, προφανώς για το λόγο αυτό. Οι λόγοι που οδήγησαν στη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης, είναι αφενός οικονομικοί και αφετέρου στρατηγικοί ως προς την καλύτερη αποτελεσματικότητα της υπηρεσίας.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Λέσβου emprosnet.gr, μέχρι σήμερα ο γενικότερος συντονισμός των στελεχών του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης ως προς το θέμα της παράνομης μετανάστευσης, γινόταν μέχρι τώρα από την Καβάλα. Η απόσταση, αλλά και η γεωγραφική θέση της μακεδονικής πόλης, δε βοηθούν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του ζητήματος.

 

Οι λόγοι για τους οποίους επιλέχθηκε η Μυτιλήνη ως έδρα τής ΠΕΔΙΛΣ είναι τρεις. Ο πρώτος έχει να κάνει με τη μείωση των δαπανών, αφού εδώ θα στεγάζεται στη Γενική Γραμματεία, εν αντιθέσει με την Καβάλα όπου ενοικιαζόταν κτήριο. Ο δεύτερος, γιατί στη Μυτιλήνη βρίσκονται οι περιφερειακές διευθύνσεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και άλλων φορέων. Ο τρίτος και πιο καθοριστικός έχει να κάνει με το ότι το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης παρουσιάζει τη μεγαλύτερη δραστηριότητα σε σχέση με τα υπόλοιπα που υπάγονται στην ΠΕΔΙΛΣ.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑