Ειδήσεις

Published on November 21st, 2013 | by fileto

0

Φασόλια Μυρτίσκης προστιθέμενη αξία από τη Ροδόπη

Δεν είναι τυχαίο ότι το 2014 πρόκειται να ανακηρυχθεί ως «Έτος των Ψυχανθών» από την ελληνική πολιτεία, σε μια προσπάθεια που στοχεύει στην επιστροφή τους στο τραπέζι της ελληνικής οικογένειας.

Το περίπτερο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με θέμα τα Ψυχανθή (με τα εμβληματικά ελληνικά όσπρια στο προσκήνιο) στο φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή –Γεύσεις /Χριστούγεννα 2013», θα λέγαμε ότι είναι η πρώτη μεγάλη παρουσία που αναγγέλλει αυτή την συντονισμένη προσπάθεια στήριξης της καλλιέργειας των οσπρίων και γενικότερα των ψυχανθών.

Γιατί εκτός από την εξαιρετική νοστιμιά των παραδοσιακών μας φαγητών με βάση τα όσπρια – αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομικής μας παράδοσης- η τεράστια διατροφική τους αξία τα τοποθετεί στη βάση της Μεσογειακής διατροφής, κάτι που δεν πρέπει να αγνοήσουμε. Αυτός είναι ο λόγος που θεωρούμε αυτή την παρουσία ως την πιο σημαντική ίσως στο φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή-Γεύσεις /Χριστούγεννα 2013» …

Τα υπέροχα ελληνικά φασόλια, που απολαμβάνουμε στην εθνική μας φασολάδα και σε ένα σωρό άλλα καταπληκτικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας, ξεχωρίζουν σε σχέση με τα εισαγόμενα για την ασυναγώνιστη ποιότητα και  την εξαιρετική νοστιμιά τους. Οι εμβληματικές τοπικές ποικιλίες που είναι μοναδικές σε ολόκληρο τον κόσμο, καλλιεργούνται και στην Θράκη ιδιαίτερα στη Μυρτίσκη Ροδόπης όπου μας παρέχονται τα μοναδικά Λευκά Μυρτίσκης.

Επίσης ονομαστά είναι τα φασόλια Νευροκοπίου και αυτά του κάμπου του Νέστου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑