Ειδήσεις

Published on December 1st, 2013 | by fileto

0

Αμφισβητούν τις απολύσεις σε ΔΕΥΑ Δράμας, Ορεστιάδας και Κομοτηνής

Τουλάχιστον 6.000 Δημοτικοί Υπάλληλοι εντάσσονται στο δεύτερο «κύμα» διαθεσιμότητας, σύμφωνα με την «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», που συνεχίζει:

«Οι σχετικές αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί σε υψηλό κυβερνητικό επίπεδο, ενώ το συνολικό σχέδιο για την αναμόρφωση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που θα βάλει στην… πρέσα 80.000 δημοτικούς υπαλλήλους έχει 4 άξονες:

1. Αξιολόγηση 387 Φορέων (Δήμοι, Ν.Π.Ι.Δ. και Δημοτικές Επιχειρήσεις), με στόχο να ενταχθούν σε «διαθεσιμότητα» ή να απολυθούν 11.000 εργαζόμενοι.

2. Περίπου 6.000 – 8.000 δημοτικοί υπάλληλοι θα μετακινηθούν, μέσω της διαδημοτικής / ενδοδημοτικής κινητικότητας.

3. Περίπου 6.000 δημοτικοί υπάλληλοι, που προέρχονται από Δημοτικές Επιχειρήσεις, οι οποίες καταργήθηκαν λόγω του «Καλλικράτη» και έχουν μεταταχθεί στις Κεντρικές Υπηρεσίες των Δήμων, θα μπουν σε «διαθεσιμότητα», ιδιαίτερα αν έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ.

4. Περίπου 2.000 υπάλληλοι, που εργάζονται σε 29 Δημοτικές Επιχειρήσεις (ΝΠΙΔ), οι οποίες θα καταργηθούν ή θα συγχωνευτούν».

Από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) έχουν μπει στο «στόχαστρο» 29 Δημοτικές Επιχειρήσεις, που απασχολούν συνολικά 2.000 υπαλλήλους.

Συγκεκριμένα,

–  Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.): Ρόδου (Δ.Ε.Υ.Α.Ρ.), Ιωαννίνων (Δ.Ε.Υ.Α.Ι.), Ηρακλείου, Κομοτηνής, Δράμας, Ζακύνθου, Αγρινίου (Δ.Ε.Υ.Α.Α.), Αιγίου, Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, Ορεστιάδας (Δ.Ε.Υ.Α.Ο.) και Εορδαίας (Δ.Ε.Υ.Α.Ε.).

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ:

Σύμφωνα με σχόλιο του αναγνώστη μας Ηλία Ταξίδη, το άρθρο είναι ανυπόστατο και αφορά “Δημοτικες Επιχειρησεις Υδρευσης και Αποχετευσης, οι οποιες εστειλαν μετα απο απαιτηση του Κρατους απογραφη των υπαλληλων τους. Συμορφωθηκαν δηλαδη με την κυβερνητικη οδηγια. Επιπλεον, δεν υπαρχει κοινο σημειο μεταξυ τους ως κριτηριο, αφου υπαρχουν αναμεσα τους ΔΕΥΑ κερδοφορες και ΔΕΥΑ με λιγοτερες των 50 ατομων προσωπικο”.

Αν είναι έτσι καλό θα ήταν να προσφύγουν οι ενδιαφερόμενοι στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το οποίο συνεχίζει να κάνει λόγο για κινητικότητα και απολύσεις από την δεξαμενή των ΟΤΑ μέχρι και σήμερα.

Παράλληλα θα πρέπει να ξεκινήσει διάλογος με το εν λόγω υπουργείο και το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένουν να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και να μην γίνονται διαρροές από τα εν λόγω υπουργεία ή από κάποιους άλλους παράγοντες στον Τύπο.

Κανείς δεν γράφει ότι θέλει έτσι για την πλάκα του φαντάζομαι! Πόσο μάλλον όταν η πληροφορίες οι οποίες διαρρέουν αφορούν εργαζόμενους.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑