Ειδήσεις

Published on December 9th, 2013 | by fileto

0

Εξάρθρωση σπείρας λαθρομεταναστών σε Ορεστιάδα και Θεσσαλονίκη

Σπείρα διακίνησης μεταναστών εξάρθρωσε  η αστυνομία. Τα μέλη της  δύο άντρες, από τους οποίους ένας 52χρονος Έλληνας κι ένας 45χρονος Ιρακινός, όπως και μία Ελληνίδα 21 ετών, συνελήφθησαν, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο συνεργοί τους.

Γιασ να πεσουν στα χέρια της αστυνομίας στήθηκε ολόκληρη  επιχείρηση το Σαββατοκύριακο από τη διεύθυνση αλλοδαπών Θεσσαλονίκης στην πόλη της Ορεστιάδας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του εκεί τμήματος συνοριακής φύλαξης.

Οι τρεις κατηγορούμενοι πιάστηκαν την ώρα που επιχειρούσαν να επιβιβάσουν δύο παράνομους μετανάστες σε λεωφορεία του ΚΤΕΛ, με στόχο να τους μεταφέρουν από την ακριτική Ορεστιάδα στη Θεσσαλονίκη.

Την ίδια ώρα, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε υπόγειο διαμέρισμα στην περιοχή του Αγ. Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, όπου εντοπίστηκαν 22 αλλοδαποί από την Συρία, οι οποίοι επρόκειτο να προωθηθούν σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., το συγκεκριμένο διαμέρισμα ήταν μισθωμένο από τον Ιρακινό και χρησιμοποιείτο ως χώρος απόκρυψης και αναμονής μεταναστών.

Στη διάρκεια ερευνών σε σπίτια των συλληφθέντων κατασχέθηκαν -μεταξύ άλλων- το χρηματικό ποσό των 4.300 ευρώ, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, παραστατικά συναλλαγής με εταιρεία μεταφοράς χρημάτων συνολικής αξίας 8.823 ευρώ, κερδισμένα δελτία από το ”Πάμε Στοίχημα” συνολικής αξίας 13.860 ευρώ και εισιτήρια των ΚΤΕΛ.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑