Ειδήσεις

Published on December 10th, 2013 | by fileto

0

Θέσεις εργασίας για πληροφορικούς μέσω ΟΑΕΔ

Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται η να εκδοθεί η τέταρτη και τελευταία προκήρυξη στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που υλοποιείται από τον ΟΑΕΔ, που θα αφορά σε για 4.414 θέσεις για αποφοίτους Πληροφορικής Δευτεροβάθμιας και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.
Οι προκηρύξεις για το σύνολο των θέσεων θα εκδοθούν ταυτόχρονα, ωστόσο οι 2.200 θέσεις αφορούν τις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης και οι υπόλοιπες 2.214 θέσεις αντιστοιχούν στις άλλες πέντε Περιφέρειες και θα χρηματοδοτηθούν από το επιχειρησιακό πρόγραμμα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η πρόσκληση της Ψηφιακής Σύγκλισης βρίσκεται στο στάδιο των εντάξεων των πράξεων, με το επόμενο βήμα να περιλαμβάνει την αποστολή στο ΑΣΕΠ προς έγκριση.
Οπως και στις προηγούμενα πακέτα της κοινωφελούς εργασίας, οι κατηγορίες ανέργων που έχουν το δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων, είναι οι ακόλουθες:
1. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
2. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
3. Εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
4. Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
5. Ανεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ – ΤΕΙ εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑