Ειδήσεις

Published on December 12th, 2013 | by fileto

0

Γεμίζουν διόδια την Εγνατία Οδό και τους κάθετους άξονες

Διόδια από το πρώτο ως το τελευταίο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού φέρνει η ιδιωτικοποίηση του μεγάλου αυτοκινητοδρόμου που θα ξεκινήσει από τις αρχές του χρόνου, γεμίζοντας με σταθμούς όλο το μήκος των 660 χιλιομέτρων αλλά και των κάθετων αξόνων που βρίσκονται υπό κατασκευή, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2015.

Το σχεδιασμό για το ύψος των τελών, τον αριθμό των νέων σταθμών, τον χρόνο και τον τρόπο είσπραξης θα καθορίσει Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα και Υποδομών κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σύμφωνα με πρόβλεψη που περιλήφθηκε στο άρθρο 23 του νόμου «Γενική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων» του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που κατατέθηκε στις αρχές της εβδομάδας στην βουλή.

Για τα διόδια στην Εγνατία κατά την συζήτηση της κύρωσης των συμβάσεων παραχώρησης τις προηγούμενες μέρες ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι στο σχεδιασμό είναι η δημιουργία αναλογικών διοδίων ώστε οι οδηγοί να χρεώνονται με βάση την απόσταση που θα διανύουν.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου που συνοδεύει το νομοσχέδιο μέσα από τα διόδια που θα τοποθετηθούν στους κάθετους άξονες, στόχος είναι να αυξηθούν τα έσοδα της Εγνατίας, προσελκύοντας με τον τρόπο αυτό τους ιδιώτες που θα κληθούν να αναλάβουν την λειτουργία και την συντήρηση του δρόμου για 40 χρόνια ενόψει την ιδιωτικοποίησης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑