Ειδήσεις

Published on December 12th, 2013 | by fileto

0

Μπράβο πήραμε από τον διευθυντή της Frontex, Ilka Laitinen

Συνάντηση εργασίας με τα υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης και της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, αλλά και επισκέψεις στα Κέντρα Κράτησης Παράνομων Μεταναστών στον Έβρο, περιλάμβανε το πρόγραμμα της περιοδείας του Εκτελεστικού Διευθυντή του Frontex Ilka Laitinen και του Υπουργού Εσωτερικών της Εσθονίας Ken Marti Vaher στην περιοχή του Εβρου.

Η άποψη των αξιωματούχων ήταν ότι η Ελλάδα έχει κάνει πολλά, μεγάλα και θετικά βήματα στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, που αποτυπώνεται κυρίως στη δραματική μείωση των αριθμών των εισερχόμενων μεταναστών στη χώρα. Ωστόσο και οι δύο επεσήμαναν ότι το «μέτωπο» της Μεσογείου παραμένει ανοιχτό κυρίως λόγω του πολέμου στη Συρία. «Είμαστε ικανοποιημένοι, για την πρόοδο που πραγματοποιείται στο εσωτερικό της Ελλάδας. Τα πράγματα οδεύουν προς τη σωστή κατεύθυνση και δεσμευτήκαμε να βοηθήσουμε στο εγγύς μέλλον, σε κοινές επιχειρήσεις με τη Frontex με άλλα μέλη κράτη», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι δυο αξιωματούχοι.

Τοσο ο Εσθονός Υπουργός Εσωτερικών, όσο και ο Εκτελεστικός Διευθυντης του FRONTEX επεσήμαναν τη σημασία της Συμφωνίας Επανεισδοχής Μεταναστών που θα υπογραφεί σύντομα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και αναγνώρισαν σημάδια προόδου στη γειτονική χώρα αναφορικά πάντα με το θέμα της παράνομης μετανάστευσης. Στην αποστολή, που επισκέφθηκε ad hoc και το μεθοριακό σταθμό των Ιψάλων στην Τουρκία συμμετείχαν και υψηλόβαθμα στελέχη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, ενώ συμπερασματικά, η γενική εντύπωση που απεκόμισαν ήταν θετική τόσο σε επίπεδο προόδου, όσο και υποδομών αλλά και στον τομέα της διασφάλισης των Δικαιωμάτων των παράνομων Μεταναστών. Ο Εσθονός Υπουργός, τέλος, δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα στηρίξει την Ελλάδα εάν αυτή προτάξει το Μεταναστευτικό ως πολύ σημαντικό θέμα κατά τη διάρκεια της επικείμενης προεδρίας της στην Ε.Ε. Όσο για τον FRONTEX, επισημάνθηκε πως θα πρέπει να στρέψει την προσοχή του και στα βουλγαροτουρκικά σύνορα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απομειώνεται η σημασία της φύλαξης των ελληνοτουρκικών.

πηγη: NewsBomb


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑