Lifestyle

Published on December 21st, 2013 | by fileto

0

Η γλυπτοθήκη του Μονάχου γέμισε αέρα από Σαμοθράκη

Με Ελληνίδες “μούσες”, ντυμένες με αέρινα μεταξωτά φορέματα, γέμισε στις 16 Δεκεμβρίου η Γλυπτοθήκη του Μονάχου -ένα από τα σπουδαιότερα, ίσως, μουσεία της Γερμανίας- που άνοιξε τις πύλες της, πρώτη φορά στην ιστορία της για μια εκδήλωση του είδους, στην εταιρεία “Αρσινόη της Θράκης”, με έδρα την Αλεξανδρούπολη.
Την εκδήλωση, με τίτλο «Τα Φορέματα του Ολύμπου»/«Die Kleider des Olymp», διοργάνωσε η Ακαδημία Μόδας και Σχεδιασμού του Μονάχου σε συνεργασία με την «Αρσινόη της Θράκης», κάνοντας μια μοναδική παρουσίαση της αρχαιοελληνικής αισθητικής στην τέχνη μέσα από τα μεταξωτά φορέματα της ελληνικής εταιρείας.

“Πλήθος Ελλήνων και Γερμανών καλεσμένων από το χώρο της πολιτικής, της οικονομίας, της τέχνης και της μόδας απέδειξαν με τη συμμετοχή τους πως οι ποιοτικές και καινοτόμες προσπάθειες έχουν ανταπόκριση και δυναμική”, υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Αθανάσιος Σκορδάς και ο πρόεδρος του Ελληνο-γερμανικού Επιμελητηρίου, Ν.Μαΐλλης.
(Πηγή: ana-mpa)


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑