Ειδήσεις

Published on December 24th, 2013 | by fileto

0

Δωρο Ζωής. Μια καρδιά από τον Έβρο χτυπά στο Ωνάσειο

Ένα ανεκτίμητο «χριστουγεννιάτικο δώρο» έλαβε ένας ασθενής του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου: μια καρδιά συμβατή με τη δική του, που του επέτρεψε να υποβληθεί σε μεταμόσχευση και να ατενίζει πλέον γεμάτος αισιοδοξία τη νέα του ζωή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Ωνάσειο, ένας 53χρονος καρδιοπαθής,  που έπασχε από υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια και βρισκόταν σε λίστα αναμονής μαζί με άλλα 28 άτομα για το σωτήριο μόσχευμα, δέχθηκε μόσχευμα καρδιάς την Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013, από δότη που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε από την Ομάδα Μεταμοσχεύσεων του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου με επικεφαλής τον υπεύθυνο της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων κ. Πέτρο Σφυράκη.

Οι θεράποντες ιατροί χαρακτηρίζουν την πορεία της υγείας του ασθενή απολύτως ικανοποιητική.

Πρόκειται για την ένατη μεταμόσχευση καρδιάς που έχει πραγματοποιηθεί το 2013.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει το Κέντρο αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε αναμονή 28 άτομα εκ των οποίων 12 φέρουν συστήματα υποστήριξης της καρδιάς.

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο διατυπώνει θερμές ευχαριστίες στην οικογένεια του δότη και το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και ειδικότερα στον Διοικητή κ. Δημήτριο Λαζόπουλο και στον Καθηγητή κ. Ιωάννη Πνευματικό, Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑