Ειδήσεις

Published on January 9th, 2014 | by fileto

0

Ερώτηση Στυλιανίδη για ανασφάλιστους ομογενείς ΟΓΑ

Πρωτοβουλία Ευριπίδη Στυλιανίδη και 11 ακόμα βουλευτών της ΝΔ για το επίδομα των ανασφάλιστων ομογενών, που λάμβαναν μέσω ΟΓΑ οι παλιννοστούντες Πόντιοι και οι υπερήλικες Βορειοηπειρώτες.

 Ο Βουλευτής Ροδόπης, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, μαζί με τους συναδέλφους του βουλευτές, κ.κ. Σάββα Αναστασιάδη, Ιορδάνη Τζαμτζή, Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο, Δημήτρη Κυριαζίδη,  Ευστάθιο Κωνσταντινίδη, Γεώργιο Καρασμάνη, Θεόφιλο Λεονταρίδη, Γεώργιο Ορφανό, Γιάννη Ιωαννίδη, Απόστολο Βεσυρόπουλο και Λάζαρο Τσαβδαρίδη κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα η αδικία σε βάρος των συμπατριωτών μας.

Σε σχετική δήλωση  ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, τόνισε:

«Η “Ελληνική Πολιτεία” πριν χρόνια κάλεσε τους συμπατριώτες μας, εγκαταλείποντας λόγω δύσκολων καταστάσεων  τις πατρογονικές τους εστίες, να εγκατασταθούν  στην Ελλάδα.

Οι παλιννοστούντες Πόντιοι με την παρουσία τους εδώ, ενίσχυσαν δημογραφικά τη Θράκη και τη Ροδόπη και συνέβαλαν στην αναπτυξιακή τους προσπάθεια. Επενδύθηκαν εκατομμύρια ανά οικογένεια γι αυτό το σκοπό.

Η κρίση και η ανεργία που έπληξαν τον τόπο μας, έγιναν αιτία μεγάλο μέρος του νεώτερου πληθυσμού να ξαναξενιτευτεί  σε Ρωσία, Ευρώπη και Κύπρο.

Η άδικη απόφαση που πάρθηκε για κατάργηση του κοινωνικού επιδόματος μέσω Ο.Γ.Α. στους υπερήλικες, δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα και οδηγεί στον εκ νέου ξεριζωμό και των υπερηλίκων ομογενών της περιοχής μας, πλήττοντας έτσι  και τη δημογραφική ισορροπία του νομού Ροδόπης.

Μαζί με τους συναδέλφους μου, που όλοι κατάγονται από ευαίσθητες περιοχές, απαιτήσαμε από την Κυβέρνηση την αποκατάσταση της αδικίας με τη συνέχιση καταβολής του κοινωνικού επιδόματος.

Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει ανταπόκριση σε αυτό το τόσο κρίσιμο κοινωνικά και εθνικά θέμα. Εμείς, θα επιμείνουμε με όλες μας τις δυνάμεις.»


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑