Εκδηλώσεις

Published on January 13th, 2014 | by fileto

0

Τα κέρινα του Κοκκινίδη από το Παγγαίο στη Θεσσαλονίκη

Το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Θεόδωρου Κοκκινίδη θα μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη για έναν μήνα και συγκεκριμένα από 30/01/2014 έως και 28/02/2014, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Κτίριο Μ2.

Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο με κάποιες από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες της Ελλάδας και του εξωτερικού, να φωτογραφηθούν μαζί τους ενώ θα πληροφορηθούν την τέχνη των κέρινων ομοιωμάτων από τον ίδιο τον δημιουργό.

Ο δημιουργός του μουσείου ο Θεόδωρος Κοκκινίδης, γεννήθηκε το 1977 στο Βερολίνο της Δυτικής Γερμανίας από γονείς μετανάστες. Έζησε και μεγάλωσε στα Κηπιά της Καβάλας, όπου υπάρχει σήμερα το μουσείο, μέχρι 18 ετών. Σε ηλικία 16 ετών, ως μαθητής Λυκείου, έλαβε μέρος σε διαγωνισμό που διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας στα σχολεία της χώρας όπου και απέσπασε το πρώτο βραβείο. Την ίδια περίοδο ολοκλήρωσε το πρώτο του κέρινο έργο, το ομοίωμα του Michael Jackson, ακολούθησε το ομοίωμα της αείμνηστης Τζένης Καρέζη και πολλών άλλων.

Τον Μάρτιο του 1999 για πρώτη φορά παρουσιάζει την δουλειά του στο ευρύ κοινό, συμμετέχοντας σε ομαδική έκθεση, στην Καβάλα.

Τον Ιανουάριο του 2003 πραγματοποιήθηκε η πρώτη προσωπική του έκθεση με κέρινα ομοιώματα και έργα ζωγραφικής στο μέγαρο Μπίλλυ στη Θεσσαλονίκη και τον Ιανουάριο του 2007 στην Αθήνα στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Το Νοέμβρη του 2008 συμμετείχε, με το κέρινο ομοίωμα της Αλίκης Βουγιουκλάκης, σε έκθεση που διοργάνωσε ο Γιάννης Παπαμιχαήλ με αυθεντικά κοστούμια της αείμνηστης ηθοποιού.

Κέρινο ομοιομα

Τον Ιούλιο του 2009 πραγματοποιήθηκε έκθεση των έργων του στην Καβάλα στην δημοτική Gallery Φιλίππων που αποτέλεσε τον προάγγελο του γεγονότος της τωρινής λειτουργίας του Μουσείου Κέρινων Ομοιωμάτων στα Κηπιά Ελευθερούπολης, στην Καβάλα.

Τιμές εισιτηρίων: Ενήλικες : 5 ευρώ

Παιδιά γυμνασίου-λυκείου : 4 ευρώ

Παιδιά δημοτικού: 3 ευρώ

Τηλ. Επικοινωνίας: 6976519429, 693780378


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑