Ειδήσεις

Published on January 17th, 2014 | by fileto

0

Υπεξαίρεση στο Θεραπευτήριο Χ.Π. Δράμας

Συνολικό ποσό 41.000 ευρώ υπεξαίρεσε υπάλληλος από το ταμείο του παραρτήματος Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων (Θ.Χ.Π.) Δράμας.

Η υπεξαίρεση διαπιστώθηκε ύστερα από έρευνα που διεξήχθη στην ταμειακή υπηρεσία του θεραπευτηρίου το τελευταίο τρίμηνο του 2013.

Η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο οποίο υπάγεται το Θ.Χ.Π. Δράμας, Μαρίνα Φιλιππίδου, δήλωσε ότι έχει ήδη καλέσει σε απολογία τον υπάλληλο, ο οποίος και ομολόγησε την πράξη του.

Η κ. Φιλιππίδου επεσήμανε ακόμα πως έστειλε την υπόθεση στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, ενώ ο υπάλληλος τέθηκε σε αργία έως ότου αποφανθεί το Πειθαρχικό Συμβούλιο. Παράλληλα, κατατέθηκε και μηνυτήρια αναφορά κατά του υπαλλήλου, ενώ για την υπόθεση της υπεξαίρεσης ενημερώθηκε και το Σώμα Ελεγκτών και Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Ο υπάλληλος ανέφερε στην απολογία του ότι είχε υπεξαιρέσει άλλες 12.000 ευρώ κατά το παρελθόν, με αποτέλεσμα η έρευνα να συνεχίζεται και πιο πίσω από τον Νοέμβριο του 2013. Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω υπάλληλος επέστρεψε το ποσό των 29.000 ευρώ, όταν έγινε αντιληπτός από την υπηρεσία, ενώ δήλωσε πρόθυμος να επιστρέψει και τα υπόλοιπα χρήματα που υπεξαίρεσε.

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με έδρα την Καβάλα, είναι ο νέος κοινωνικός φορέας που προήλθε από τη συγχώνευση των πέντε κοινωνικών δομών της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., ειδικότερα του Θ.Χ.Π. Δράμας, του Θ.Χ.Π. Ελευθερούπολης, του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία στην Κομοτηνή και των δύο Κέντρων Προστασίας Παιδιού (Παιδόπολη) της Δράμας και της Καβάλας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑