Ειδήσεις

Published on January 24th, 2014 | by fileto

0

Τηλεοράσεις και πλυντήρια έκλεβαν από σπίτια στη Ροδόπη

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, τρεις (3) διαρρήξεις σπιτιών και καταστήματος σε χωριά της Ροδόπης, που είχαν διαπραχθεί το τελευταίο δεκαήμερο.

Στο πλαίσιο των ερευνών, συνελήφθησαν χθες (22-1-2014) το πρωί και το μεσημέρι, στην Κομοτηνή, από τους παραπάνω αστυνομικούς, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 20, 21 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται άλλοι δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 26 και 29 ετών, τα στοιχεία των οποίων ταυτοποιήθηκαν κατά την έρευνα, καθώς και ένας 37χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Αναλυτικότερα, προέκυψε ότι οι πέντε (5) δράστες που κατηγορούνται για διακεκριμένες κλοπές, με διαφορετικές συνθέσεις, το τελευταίο δεκαήμερο, διέρρηξαν δύο οικίες και ένα κατάστημα, τα οποία βρίσκονται σε χωριά της Ροδόπης και αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους:

  • τέσσερις (4) τηλεοράσεις
  • δύο (2) οθόνες ηλεκτρονικού υπολογιστή
  • δύο (2) ηλεκτρικές οικιακές συσκευές

Επίσης, προέκυψε ότι μέρος από τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, οι δράστες το διέθεσαν έναντι χρηματικής αμοιβής στον 37χρονο.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν στην οικίες του 37χρονου και του 20χρονου, καθώς και σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης όλα τα κλοπιμαία, τα οποία κατασχέθηκαν προκειμένου να αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους.

Σημειώνεται ότι ο 29χρονος δράστης ο οποίος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για απόπειρα ληστείας, κλοπές και παραβάσεις του νόμου περί όπλων, είναι έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης της χώρας, καθώς και ότι συμμετείχε στη διάπραξη των διαρρήξεων κατά τη διάρκεια άδειας που είχε λάβει από αυτό.

Επίσης, οι δύο δράστες ηλικίας 20 και 26 ετών έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης.

Οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής, για τυχόν εμπλοκή των δραστών σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις και για τον εντοπισμό των δύο ημεδαπών ηλικίας 26 και 37 ετών.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑