Ειδήσεις

Published on January 24th, 2014 | by fileto

0

Σε κατάσταση ύπνωσης η εταιρεία χρυσού μέχρι τις εκλογές

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας capital.gr σε άρθρο του Δημήτρη Δελεβέγκου, η εταιρεία χρυσού θα βρίσκεται σε κατάσταση sleeping mode, έως τις διπλές εκλογές του Μαΐου (Ευρωεκλογές, αυτοδιοικητικές), το έργο χρυσού στο Πέραμα Έβρου, καθώς η χρονιά που πέρασε δεν έφερε την αδειοδότηση της επένδυσης, αρχικού προϋπολογισμού 150 εκατ. ευρώ.

Όπως σημειωνει το καλά πληροφορημένο άρθρο και ο συντάκτης του: “Τον περασμένο Δεκέμβριο ο διευθύνων σύμβουλος του καναδικού ομίλου, Paul Wright, σε τηλεδιάσκεψη με τους επενδυτές, είχε επισημάνει ότι διεξάγονται τακτικές συζητήσεις με την κυβέρνηση με στόχο την λήψη τελικής έγκρισης έως το τέλος της χρονιάς.

Ωστόσο, στη χώρα που η επιχειρηματική δραστηριότητα είναι απόλυτα εξαρτημένη από την πολιτική, δεν αναμένεται «κινητικότητα» στο έργο κατεργασίας και παραγωγής χρυσού τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο οπότε οι κάλπες θα αναδείξουν τον καινούργιο τοπικό άρχοντα της Θράκης”.

Και καταλήγει: “Τη διαπίστωση αυτή περιέχει η έκθεση για τα αποτελέσματα του 2013 του καναδικού ομίλου Eldorado Gold. «Μέσα του έτους θα λάβουν χώρα στην Ελλάδα οι αυτοδιοικητικές εκλογές και η έγκριση δεν αναμένεται να δοθεί πριν από τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο”.

Πηγή:www.capital.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑