Ειδήσεις

Published on January 26th, 2014 | by fileto

0

Αποστομώνει το βίντεο με την πρόκληση στη Λαδοξέρα

Βίντεο στο οποίο αποκαλύπτεται η απροκάλυπτη επιθετικότητα της τουρκικής Ακτοφυλακής στο πρόσφατο περιστατικό στη Ζουράφα δημοσίευσε την Παρασκευή στην ιστοσελίδα της η τουρκική εφημερίδα «Hurriyet».

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της 11ης Ιανουαρίου προέκυψε ολιγόλεπτη ένταση στη θαλάσσια περιοχή της βραχονησίδας Ζουράφα, στο Θρακικό πέλαγος, μεταξύ σκάφους της τουρκικής Ακτοφυλακής και ελληνικού περιπολικού σκάφους από το Λιμεναρχείο της Αλεξανδρούπολης. Την ώρα εκείνη στο σημείο έπλεαν ελληνικά και τουρκικά αλιευτικά, ενώ περιπολούσε σκάφος του Λιμεναρχείου Σαμοθράκης και υπερίπτατο ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ψαράδων, η τουρκική ακταιωρός και το περιπολικό του Λιμενικού από την Αλεξανδρούπολη πλησίασαν πολύ κοντά, σε σημείο που τα δυο σκάφη ήρθαν σχεδόν σε επαφή. Σημειώνεται πως τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες αλιέων της Αλεξανδρούπολης και της Σαμοθράκης που αναφέρουν ότι οι Tούρκοι συνάδελφοί τους ψαρεύουν κοντά στη βραχονησίδα, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, με τη συνδρομή της τουρκικής Ακτοφυλακής.

Νωρίς το απόγευμα της ίδιας ημέρας, τόσο η τουρκική ακταιωρός όσο και τα δυο σκάφη του Λιμενικού απομακρύνθηκαν από τα σημείο, ενώ παρέμειναν τα ελληνικά αλιευτικά.

Πάντως, όπως φαίνεται στο βίντεο της «Hurriyet», το περιπολικό σκάφος της ελληνικής Ακτοφυλακής βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τουρκικό αλιευτικό σκάφος, όταν ξαφνικά ένα τουρκικό σκάφος τύπου Kaan 33 με κωδικό SG308 περνά δίπλα ακριβώς από το ελληνικό σκάφος με υψηλή ταχύτητα, με σκοπό να προκαλέσει ατύχημα είτε στο σκάφος είτε στο ελληνικό πλήρωμα που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο κατάστρωμα.

Όπως ακούγεται στο βίντεο, οι Τούρκοι ψαράδες ξεσπούν σε ζητωκραυγές και καταγράφουν με την κάμερά τους το περιστατικό.

Το βίντεο αυτό, που όπως φαίνεται διοχετεύτηκε στα τουρκικά ΜΜΕ από τους ψαράδες του τουρκικού αλιευτικού, αποτυπώνει με τον πλέον δραματικό τρόπο τις καταστάσεις που οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής αντιμετωπίζουν σχεδόν καθημερινά στο Αιγαίο με ψυχραιμία και επαγγελματισμό.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑