Ειδήσεις

Published on January 29th, 2014 | by fileto

0

Παρά την ακρίβεια οι Καβαλιώτες δεν πάνε Βουλγαρία

Μια μεγάλη δημοσκόπηση – έρευνα πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Καβάλας. για να ερευνήσει τις προθέσεις και την συμπεριφορά των καταναλωτών έναντι των γειτονικών αγορών σε καιρό κρίσης.

Η έρευνα δείχνει ότι μόλις το 10% των καταναλωτών επισκέπτεται αγορές γειτονικών χωρών, όπως της Βουλγαρίας, τη στιγμή που μέχρι πρότινος υπήρχε η αίσθηση πως το σχετικό ποσοστό ήταν πολύ μεγαλύτερο.

Οι καταναλωτές, που απαντούν, πως επισκέπτονται τις γειτονικές αγορές ψωνίζουν κυρίως είδη ένδυσης-υπόδησης, ενώ παράλληλα αναγνωρίζουν σε ποσοστό 98% πως εξαιτίας αυτής της πρωτοβουλίας τους ζημιώνεται, τόσο η τοπική, όσο και η εθνική οικονομία.

Σαντάνσκι

Η έρευνα του Επιμελητηρίου Καβάλας αναδεικνύει πως για τις επιχειρήσεις το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η μείωση του τζίρου και έπεται η έλλειψη ρευστότητας. Ακόμη, κοντά έξι στις δέκα επιχειρήσεις αναμένουν υποχώρηση του τζίρου τους για το επόμενο εξάμηνο, ενώ τον τελευταίο χρόνο, πάνω από επτά στις δέκα κατέγραψαν μείωση πωλήσεων κατά μέσο όρο κατά 30%.

 

Μοιρασμένοι εμφανίζονται οι έμποροι της Καβάλας σχετικά με τη λειτουργία της αγοράς τις Κυριακές. Το άθροισμα αυτών που θέλουν ανοικτά καταστήματα επτά Κυριακές (31%), περισσότερες από επτά (9%) και όλες τις Κυριακές (6%), φτάνει στο 46% και προφανώς δεν είναι αμελητέο.Την ίδια στιγμή, όσοι θέλουν λειτουργία της αγοράς μόλις μία ή καμία Κυριακή τον χρόνο προσεγγίζουν ποσοστιαία το 54%.

 

Τόνωση της κατανάλωσης βλέπουν οι έμποροι μέσα από την υλοποίηση διαφόρων δράσεων, που θα μπορούσαν να φέρουν τους καταναλωτές στην αγορά και αυτό θα μπορούσε να γίνει με τη βοήθεια των δήμων.

πηγη: Ημερησία


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑