Αθλητικά

Published on February 18th, 2014 | by fileto

0

Η Αλεξανδρούπολη στο RUN GREECE στο Ηράκλειο

Συνάντηση της Οργανωτικής Επιτροπής υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, για τη διοργάνωση του «RUN GREECE» (αγώνες πόλης) τον Απρίλιο στο Ηράκλειο, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης. Πρόκειται για μια διοργάνωση του ΣΕΓΑΣ, που θα φιλοξενηθεί σε 6 πόλεις της Ελλάδας και περιλαμβάνει: Αγώνες 5χλμ, 10χλμ, και παιδιών            600-1200μ.
Η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, μαζί με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου, ανέλαβαν τη συνδιοργάνωση που θα γίνει την Κυριακή 27 Απριλίου.
Στην πρώτη σύσκεψη οριστικοποιήθηκαν οι τεχνικές προδιαγραφές των αγώνων που θα συμβαδίζουν με την φιλοσοφία του Ημιμαραθώνιου της Αθήνας, θα υπάρχουν δηλαδή επίσημη χρονομέτρηση και οι προβλεπόμενες προδιαγραφές ασφάλειας των συμμετεχόντων. Όπως τονίστηκε στην σύσκεψη, θα πρόκειται για ανοιχτούς αγώνες, με δικαίωμα συμμετοχής όλων των πολιτών, με σκοπό «Να γνωρίσει κάθε επισκέπτης, κάθε συμμετέχων, την πόλη του Ηρακλείου τρέχοντας!».

Όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης «Είναι ένα πολύ σημαντικό, ξεχωριστό αθλητικό – πολιτιστικό γεγονός, το οποίο καταφέραμε να κάνουμε θεσμό από πέρυσι,  που θα παρακινήσει μικρούς και μεγάλους να ασχοληθούν με τον μαζικό κλασικό αθλητισμό, και συγχρόνως θα προβάλλει ολόκληρο το νησί μας.  Πρόκειται για μια γιορτή του αθλητισμού και πολιτισμού στον τόπο μας και που φέτος στοχεύουμε να διπλασιαστούν οι συμμετοχές και να ξεπεράσουν τα 4000 άτομα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά και να συγχαρώ τον ΣΕΓΑΣ για την πρωτοβουλία του, καθώς και όλους τους συνδιοργανωτές για την άριστη συνεργασία που υπάρχει». Σε ότι αφορά τις δηλώσεις συμμετοχής-εγγραφές, τις διαδρομές, οι λεπτομέρειες θα γνωστοποιηθούν τις επόμενες ημέρες, και μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Κρήτης www.crete.gov.gr.

Στην οργανωτική επιτροπή των αγώνων συμμετέχουν: Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, Διεύθυνση Α/θμιας & β/θμιας εκπαίδευσης, Γραφείο Φυσικής Αγωγής Ν. Ηρακλείου, ΟΛΗ, Πυροσβεστική Ν. Ηρακλείου, ΕΚΑΒ Κρήτης, Λιμεναρχείο Ηρακλείου, Τροχαία Ηρακλείου, ΣΕΑΠ, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών-Τμήμα Ηρακλείου, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός , Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης, Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου, Επιμελητήριο Ηρακλείου, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος».

« Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε για δεύτερη φορά στο Ηράκλειο Αθλητικό και Πολιτιστικό γεγονός που ενώνει όλους » δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Νίκος Γιαλιτάκης. Είναι, πρόσθεσε, ένας αγώνας δρόμου για όλους που θα συνεργαστούμε για την επιτυχία του όπως και πέρσι. » Από την πλευρά του το μέλος του Δ.Σ του ΣΕΓΑΣ δήλωσε: «Ο ΣΕΓΑΣ αναγνωρίζοντας την μεγάλη οργανωτική επιτυχία του περυσινού αγώνα, τη μαζική συμμετοχή των πολιτών Ηρακλείου αλλά και την άριστη συνεργασία που είχαμε με τους μεγάλους εταίρους μας την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και το Δήμο Ηρακλείου διοργανώνει και για το 2014 τον αγώνα RUN-GREECE Ηράκλειο στις 27 Απριλίου.

Ο αγώνας πλέον αποτελεί ετήσιο αγωνιστικό και πολιτιστικό θεσμό για το Ηράκλειο με στόχο να αποτελέσει και αθλητικό τουριστικό προορισμό για συμμετέχοντες εκτός Κρήτης από το 2014 και για τα επόμενα χρόνια. Αρχίζομε από σήμερα τη νέα προσπάθεια για ένα ακόμα  πιο επιτυχημένο, ακόμα πιο μαζικό και ακόμα πιο λαϊκό Run-Greece.

Τρέχω για την Ελλάδα. Τρέχω για την Κρήτη.

Φέτος   έχει εμπλουτιστεί και με μια 6η ομάδα, πόλη μάλλον, την Αλεξανδρούπολη διότι διεπιστώθη ότι η Θράκη, η ακριτική αυτή περιοχή δεν εκπροσωπούταν με ένα Run-Greece και με κεντρικό χορηγό πάλι την Wind  και με όλο το Ηράκλειο μαζί μας αρχίζομε σήμερα τη νέα προσπάθεια. 27 Απριλίου προετοιμαζόμαστε για τη συμμετοχή μας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑