Ειδήσεις

Published on February 20th, 2014 | by fileto

0

Παραμένει στο ΓΕΕΘΑ ο Μιχαήλ Κωσταράκος

Αποστρατεύεται ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, ο οποίος δεν πρόλαβε να συμπληρώσει ούτε έναν χρόνο σε αυτή τη θέση. Ο κ. Τσέλιος κρίθηκε ως ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του και του απονέμεται ο τίτλος του επιτίμου αρχηγού ΓΕΣ.Τη θέση του καταλαμβάνει ο έως σήμερα διοικητής Α’ Στρατιάς, ο αντιστράτηγος Χρήστος Μανωλάς. Προς κάλυψη της κενής διοικητής Α’ Στρατιάς τοποθετήθηκε ο έως σήμερα Γενικός Επιθεωρητής Στρατού, αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης.

Αλλαγές, όμως, είχαμε και στο Λιμενικό Σώμα, αφού ο αντιναύαρχος Δημήτρης Μπαντιάς αποτελεί πλέον παρελθόν. Στη θέση του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής θα κάθεται πλέον ο υποναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος, που υπηρετούσε ως Γενικός Επιθεωρητής του σώματος.

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ παραμένει ο Μιχαήλ Κωσταράκος , όπως και αρχηγός ΓΕΝ ο Ευάγγελος Αποστολάκης και αρχηγός ΓΕΑ ο Ευάγγελος Τουρνάς. Η αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του Στρατού αποφασίστηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) κατά τη συνεδρίαση του, το απόγευμα της Τετάρτης, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

 

Ο Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1956. Εισήλθε στη Σ.Σ.Ε το 1974 και ονομάσθηκε Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού το 1978. Παρακολούθησε όλα τα εθνικά σχολεία του Πυροβολικού Μάχης και Α/Α Πυροβολικού καθώς επίσης την Ανώτατη Σχολή Πολέμου και τη Σχολή Εθνικής Αμύνης. Παρακολούθησε σχολεία του Α/Α συστήματος Κ/Β HAWK στις ΗΠΑ (Fort Bliss, TX) και  στο Βέλγιο (NPC, Glons).

Kατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει υπηρετήσει σε διάφορες Μονάδες Πυροβολικού και Κ/Β HAWK καθώς επίσης και σε θέσεις εθνικών και διεθνών Επιτελείων. Υπηρέτησε στο Διεθνές Στρατιωτικό Επιτελείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στα Τμήματα Πληροφοριών (Intelligence) και Τρεχουσών Επιχειρήσεων (Cur Ops) αντίστοιχα. Διετέλεσε Διοικητής της 117 ΜΠΠ, της 181 ΜΚ/Β HAWK, της 96 ΑΔΤΕ στη Χίο, της XII Μ/Κ ΜΠ «ΕΒΡΟΥ» και του Γ΄ΣΣ/NDC-GR.

Υπηρέτησε ως Διευθυντής του Επιτελικού Γραφείου του Αρχηγού ΓΕΣ, Διευθυντής Επιτελείου και Βοηθός Επιτελάρχη στο Γ΄ΣΣ/NDC-GR, Διευθυντής Κέντρου Επιχειρήσεων (JOC DIR) της KFOR στο Κόσσοβο, Διευθυντής του 3ου ΕΓ/ΓΕΣ, Διευθυντής της ΔΕΠΙΧ/ΓΕΣ και Διευθυντής Α΄ Κλάδου του ΓΕΣ.

Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού «Διπλωματικών και Στρατηγικών Σπουδών». Μιλά αγγλικά και γαλλικά.

Την 01 Νοεμβρίου 2011 κατόπιν σχετικής απόφασης του ΚΥΣΕΑ, προήχθη στο βαθμό του Στρατηγού και ανέλαβε τα καθήκοντα του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑