Ειδήσεις

Published on February 28th, 2014 | by fileto

0

Μαθητές από την Ορεστιάδα υπερασπιστές της UNICEF

Τον κόσμο που επιθυμούν και ονειρεύονται για όλα τα παιδιά ζωγράφισαν με ζωηρά χρώματα επάνω στο χαρτί οι μαθητές της Δ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Ορεστιάδας συμμετέχοντας πέρυσι στο πρόγραμμα «Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών» της UNICEF.

Οι μαθητές αφού ενημερώθηκαν από τη δασκάλα τους για το έργο της Οργάνωσης, τις δράσεις και τις προσπάθειές της να προσφέρει ζωή εκεί που οι ελπίδες για ζωή μειώνονται, αποφάσισαν να μη μείνουν αμέτοχοι, αλλά θέλησαν να δείξουν και έμπρακτα την αγάπη τους ενισχύοντας το έργο της.

Ενα ανοιχτό κάλεσμα προς όλα τα σχολεία της χώρας, ανεξαρτήτως βαθμίδας, απευθύνει η UNICEF Ελλάδος, προκειμένου να γίνει κάθε σχολείο «Υπερασπιστής των Παιδιών».

Πρόκειται για το συμμετοχικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Οργάνωσης, που έχει κερδίσει ήδη την αγάπη εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των παιδιών για την κατάσταση των συνομηλίκων τους σε όλο τον κόσμο, καθώς και την εξοικείωση με τα δικαιώματά τους, ώστε να μάθουν να τα σέβονται και να συμβάλλουν και τα ίδια ως ενεργοί πολίτες στην προώθησή τους.

Εφετινό μήνυμα του πανελλήνιου προγράμματος είναι: «Όχι στη βία και την εκμετάλλευση – Ναι στην αλληλεγγύη και την ανθρωπιά με εμβόλια, φαγητό και σχολείο για τα φτωχά παιδιά του κόσμου».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑