Ειδήσεις

Published on March 8th, 2014 | by fileto

0

Ανοιχτά πανεπιστήμια για επενδύσεις προτείνει ο Ε. Στυλιανίδης

Ημερίδα, με θέμα «Η παιδεία απάντηση στην κρίση», διοργανώθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία της εφημερίδας «Μακεδονία», με στόχο το άνοιγμα δημόσιου διαλόγου και την ανάδειξη προτάσεων και λύσεων.

Ο υφυπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, απευθύνοντας χαιρετισμό στην εκδήλωση, χαρακτήρισε την παιδεία «υπόθεση εθνικών διαστάσεων» και επισήμανε ότι μπορεί να δώσει λύσεις στην κρίσιμη συγκυρία που αντιμετωπίζει η χώρα

Χαιρετισμό απηύθυνε και εκπρόσωπος του υπουργού Μακεδονίας – Θράκης, Θόδωρου Καράογλου.

Ο πρώην υπουργός, βουλευτής Ροδόπης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τόνισε ότι η πραγματική παιδεία μπορεί να αλλάξει τα πάντα, όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ επανέλαβε την πρότασή του για τη δημιουργία μεικτών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, με μετοχοποίηση και διάθεση του 49% της αξίας του εκπαιδευτικού ιδρύματος σε ιδιώτες που θέλουν να επενδύσουν στην παιδεία.

Όπως εξήγησε, με τον τρόπο αυτό, τα νέα μεικτά πανεπιστήμια που δημιουργούνται αποκτούν ρευστότητα πόρων εκτός κρατικού προϋπολογισμού, ευελιξία στη διοίκηση και την ανάπτυξή τους.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, είπε ότι το ελληνικό σχολείο από τη δεκαετία του 60 μέχρι σήμερα δεν άλλαξε, χαρακτήρισε «εξοντωτικά» τα ωράρια διδασκαλίας για τους μαθητές και υπογράμμισε ότι απαιτείται αλλαγή της παιδαγωγικής δομής.

Ωστόσο, χαρακτήρισε άριστους και απόλυτα επαρκείς του αποφοίτους των ελληνικών πανεπιστημίων και ανέφερε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αποφοίτων ελληνικών ΑΕΙ που μεταναστεύουν βρίσκουν με μεγάλη ευκολία δουλειά σε χώρες της Ευρώπης.

Αναφερόμενος στο θέμα της μετανάστευσης πτυχιούχων από την Ελλάδα, λόγω τις κρίσης, ο αντιπρόεδρος του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, Νίκος Μουσιόπουλος, είπε ότι περίπου 100.000 απόφοιτοι απασχολούνται αυτή τη στιγμή σε χώρες του εξωτερικού και τόνισε ότι στην Ελλάδα «δαιμονοποιήθηκε», η συνεργασία των ΑΕΙ με τους παραγωγικούς φορείς, από άτομα, που όπως είπε «προασπίζονται τα κεκτημένα τους».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑