Ειδήσεις

Published on March 15th, 2014 | by fileto

0

Ντου της αστυνομίας σε Λύκεια της Καβάλας για το κάπνισμα

Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε τρία σχολεία της Καβάλας πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες, στο πλαίσιο της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου. Να σημειώσουμε ότι μετά από εισαγγελική εντολή στην Καβάλα, το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι έλεγχοι σε δημόσιους χώρους για την εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου και έχουν κοπεί εκατοντάδες πρόστιμα.

Σύμφωνα με καταγγελίες εκπαιδευτικών όμως, ένας αστυνομικός και ένας υγειονομικός υπάλληλος μπήκαν στα σχολεία (1ο, 2ο και 5ο Λύκειο) και εισέβαλαν κατευθείαν στις τουαλέτες των αγοριών για να πιάσουν επ’ αυτοφόρω τους «δράστες». Στη συνέχεια αφού διαπίστωσαν ότι υπήρχαν μαθητές που κάπνιζαν στις τουαλέτες, επισκέφθηκαν τους διευθυντές. Αρχικά ενημέρωσαν πως η επιχείρησή τους είχε προειδοποιητικό χαρακτήρα και στη συνέχεια απείλησαν πως την επόμενη φορά θα επιβληθούν πρόστιμα και θα κινηθούν διαδικασίες για πειθαρχικές διώξεις των διευθυντών και των εκπαιδευτικών που είναι υπεύθυνοι για την επίβλεψη των μαθητών.

Πολλά ερωτηματικά γεννά η προκλητική αυτή πρακτική, καθώς ακολουθήθηκε απέναντι σε ανήλικους μαθητές και έγινε μέσα σε σχολεία, που σε καμία περίπτωση δεν είναι ένας οποιοσδήποτε δημόσιος χώρος ή μια οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία. Οι μαθητές πρέπει να προσεγγίζονται με ειδική παιδαγωγική πρακτική και όχι να βρίσκονται αντιμέτωποι με τέτοιου είδους τρομοκρατικούς ελέγχους και απειλές για πρόστιμα.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Καβάλας καταγγέλλει το γεγονός, σημειώνει ότι δεν είναι τυχαία ούτε ο τρόπος ούτε ο χρόνος που έγινε και σε κάθε περίπτωση στοχεύει στην τρομοκράτηση.

πηγη: Ριζοσπάστης


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑