Ειδήσεις

Published on March 26th, 2014 | by fileto

0

Παρέα πυρομανών της Δράμας εξάρθρωσε η αστυνομία

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, σε συνεργασία με υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας, εξήντα οκτώ (68) περιπτώσεις εμπρησμών, που έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα από 01.06.2012 έως 05.10.2013, σε περιαστικά άλση, αλλά και κάδους απορριμμάτων, στην πόλη της Δράμας.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 23, 24, 31 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, του εμπρησμού και της διακεκριμένης φθοράς.

Ειδικότερα, α πό τη συνδυαστική αξιολόγηση των δεδομένων και στοιχείων που προέκυψαν από τις έρευνες, διακριβώθηκε ότι οι τρεις από τους δράστες, ηλικίας 24, 31 και 35, κατά το χρονικό διάστημα από 01.06.2012 έως 05.10.2013, έχοντας συγκροτήσει ομάδα, προξένησαν δέκα (10) πυρκαγιές σε περιαστικά άλση της Δράμας (άλσος Κορυλόβου, άλσος κολυμβητηρίου Δράμας, άλσος γηροκομείου και στο πρώην στρατόπεδο Ανδρικάκη), με αποτέλεσμα να καούν συνολικά πάνω από 22 στρέμματα δασικής έκτασης.

Το ίδιο χρονικό διάστημα και οι τέσσερις δράστες, ενεργώντας από κοινού, προξένησαν πυρκαγιά σε πενήντα οκτώ (58) κάδους απορριμμάτων, επίσης στην πόλη της Δράμας.

Επιπλέον, προέκυψε ότι οι δράστες, προκειμένου να διαφεύγουν τη σύλληψή τους, χρησιμοποιούσαν ασυρμάτους, συντονισμένους στις συχνότητες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, ενώ γνώριζαν τους κωδικούς επικοινωνίας των δύο Υπηρεσιών και τα στοιχεία όλων των οχημάτων της αστυνομίας.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στα οχήματα και τα σπίτια των δραστών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Ένας (1) ασύρματος συντονισμένος στη συχνότητα της αστυνομίας
  • Ένας (1) αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός, αποτελούμενος από τρεις (3) κροτίδες και χαρτοπετσέτα
  • Τρεις (3) κροτίδες
  • Ένα χαρτί με τα στοιχεία των οχημάτων της αστυνομίας
  • Ένα (1) στιλέτο, τύπου πεταλούδα, συνολικού μήκους 24 εκατοστών.

Σημειώνεται ότι τρεις από τους δράστες, ηλικίας 35, 31 και 24 ετών, μεταξύ άλλων έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές, κατά περίπτωση, για κλοπές, εμπρησμούς, παρακώλυση συγκοινωνιών, διατάραξης ειρήνης και διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑