Διεθνείς

Published on March 28th, 2014 | by fileto

0

Από την Ορεστιάδα στην αντιτρομοκρατική της Γαλλίας

Στα χέρια της Γαλλικής Αστυνομίας έπεσε ένας 23χρονος, ο οποίος φέρεται πως ετοίμαζε μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία. Ο συλληφθείς, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, είχε εντοπιστεί και εξετασθεί στη χώρα μας από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ σχετικές πληροφορίες για τη δράση του είχαν σταλεί άμεσα στις γαλλικές διωκτικές Αρχές.

Συγκεκριμένα,ο 23χρονος, ο οποίος δήλωνε τζιχαντιστής είχε πλούσια τρομοκρατική δράση στη Γαλλία, ενώ όπως αναφέρουν πληροφορίες ετοίμαζε μεγάλο χτύπημα.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, ο 23χρονος εντοπίστηκε στις 3 Ιανουαρίου στην Ορεστιάδα και εξετάσθηκε από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία), για ενδεχόμενη τρομοκρατική δραστηριότητα. Ωστόσο, από τη διερεύνηση της υπόθεσης δεν προέκυψαν αποδεικτικά στοιχεία για εμπλοκή του 23χρονου σε εγκληματική δραστηριότητα στη χώρα μας, ούτε υπήρχε σε βάρος του διεθνές ένταλμα αναζητήσεων οπότε και αφέθηκε ελεύθερος.

Οποιες άλλες πληροφορίες προέκυψαν και όποια στοιχεία κρίθηκαν αξιοποιήσιμα για περαιτέρω έρευνα, στο πλαίσιο της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, παρασχέθηκαν άμεσα από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας στις γαλλικές διωκτικές Αρχές, προκειμένου να αξιολογηθούν και διερευνηθούν. Οι πληροφορίες αυτές και η εν γένει συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας συνέβαλλαν στον εντοπισμό και στην αποκάλυψη της δράσης του 23χρονου από την Αστυνομία της Γαλλίας.

Πηγή: iefimerida.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑