Ειδήσεις

Published on April 10th, 2014 | by fileto

0

Η καταδίωξη αποκάλυψε τους παράνομους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (9-4-2014) το πρωί, στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, από αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Φερών και Τυχερού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, τέσσερις (4) διακινητές, διότι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά τριάντα πέντε (35) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας. Πρόκειται για δύο (2) αλλοδαπούς, υπηκόους Συρίας, ηλικίας 34 και 41 ετών και δύο (2) ημεδαπούς, έναν 37χρονο και μία 28χρονη.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, σε αγροτική οδό της Αλεξανδρούπολης, έκαναν σήμα στάσης στον 34χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, μεγάλου κυβισμού, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημα του, πλην όμως αυτός δε συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στην προσπάθειά του να διαφύγει, εισήλθε στην παλαιά Εθνική Οδό Κήπων – Αρδανίου, όπου έχασε τον έλεγχο του οχήματος, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε τσιμεντένια γέφυρα.

Ακολούθως, ο 34χρονος εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε σε φυγή, πλην όμως εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς, σε παρακείμενη αγροτική περιοχή και συνελήφθη.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο δράστης, διαπίστωσαν ότι προωθούσε στην ενδοχώρα οχτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες. Άπαντες μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για την παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ τρεις από αυτούς παρέμειναν για νοσηλεία.

Στη δεύτερη περίπτωση, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού, στην Παραεγνατία Οδό, εντόπισαν και συνέλαβαν τους άλλους τρεις (3) διακινητές, διότι όπως προέκυψε, ο 41χρονος, μετέφερε στο εσωτερικό ενός Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητου, είκοσι επτά (27) μη νόμιμους μετανάστες, ενώ οι δύο ημεδαποί, επιβαίνοντες σε ένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, λειτουργούσαν ως προπομποί για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.

Στην προσπάθειά τους να προωθήσουν στην ενδοχώρα τους μη νόμιμους μετανάστες, το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 41χρονος, εξετράπη της πορείας του και εισήλθε σε κανάλι όμβριων υδάτων, παρακείμενο της οδού.

Από την εκτροπή του οχήματος τραυματίσθηκαν ο 41χρονος διακινητής και πέντε (5) μη νόμιμοι μετανάστες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ οι τέσσερις από αυτούς παρέμειναν για νοσηλεία.

Σημειώνεται ότι ο 37χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα, ενώ η σχετική δικογραφία για τον 34χρονο περιλαμβάνει και το αδίκημα της αντίστασης, καθόσον αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη του.

Συνολικά κατασχέθηκαν 1 Ι.Χ.Φ. και 2 Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑