Ειδήσεις

Published on April 10th, 2014 | by fileto

0

Το κόμμα του Σαδίκ DEB κατεβαίνει στις ευρωεκλογές

Το κόμμα του μακαρίτη Αχμέτ Σαδίκ ανακοίνωσε την κάθοδό του στις ευρωεκλογές του Μαΐου. Η κίνηση αυτή ήταν αναμενόμενη και δείχνει, σύμφωνα με παρατηρητές των πραγμάτων στη Θράκη, μια τάση περιχαράκωσης ενός τμήματος της μειονότητας. Στην ανακοίνωσή του το Κόμμα Ειρήνης και Φιλίας σημειώνει πως αποφάσισε να κατέβει στις εκλογές “για έναν πραγματικό σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, για μια καλύτερη εκπαίδευση και ένα καλύτερο μέλλον. Για να πούμε ένα μεγάλο όχι στην ανεργία και την εγκατάλειψη, για μια πιο δημοκρατική Ελλάδα και Ευρώπη, για να στείλουμε με την ψήφο μας το μήνυμα σε αυτούς που επί χρόνια αγνοούν τα δημοκρατικά μας αιτήματα…”.

Σε μια άλλη εξέλιξη με σημασία, ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. και σημερινό στέλεχος της ΔΗΜ.ΑΡ. Ιλχάν Αχμέτ ανακοίνωσε ότι δεν δέχθηκε την τιμητική πρόταση του Φώτη Κουβέλη να μετάσχει στο ευρωψηφοδέλτιο της ΔΗΜ.ΑΡ. Σημασία έχει η αιτιολόγηση. Σημειώνει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του: “Χάριν της διασφάλισης ενότητας και ομοψυχίας στη μειονότητά μας για τις ευρωεκλογές, δεν αποδέχθηκα την πρόταση. Στόχος μου είναι οι εθνικές εκλογές”.

Κατά έναν τρόπο οι δύο αυτές εξελίξεις μπορεί και να συνδέονται αντικειμενικά. Από εκεί και ύστερα το πόσο θα επηρεάσει τις εξελίξεις και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στη Θράκη, η κάλπη θα το δείξει. Πάντως είναι σαφές ότι το DEB δεν υπάρχει περίπτωση να εκλέξει ευρωβουλευτή.

ΠΗΓΗ: Αυγή


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑