Άποψη - Γνώμη

Published on April 12th, 2014 | by fileto

0

Κυρία Μέρκελ μας υποχρεώσατε…

Τι αλήθεια το εξαιρετικό είχε η επίσκεψη Μέρκελ στην Ελλάδα μια βδομάδα πριν την Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών των Χριστιανών Ελλήνων.

Αλήθεια τι κέρδισε η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός από την άχρωμη και άγευστη επίσκεψη της καγκελαρίου η οποία συνοδεύτηκε με σχόλια καθόλου αβανταδόρικα για την κυβέρνηση του πλεονάσματος και του ανοίγματος στις αγορές;

Η εξάωρη επίσκεψη της Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα δεν επιφύλαξε εκπλήξεις, καθώς τα δούναι και λαβείν ήταν τα αναμενόμενα.

Η κυβέρνηση πήρε μια ψυχρή «ψήφο εμπιστοσύνης» από τους Γερμανούς για το πρωτογενές πλεόνασμα, τη δρομολόγηση των μεταρρυθμίσεων και τη έξοδο στις αγορές. Επίσης, απέσπασε μια αβέβαιη δέσμευση ότι μέσα στο 2014, κατά τον χειμώνα θα γίνει συζήτηση για το χρέος.

Τελικά μόνο η καγκελάριος μέσω Αθήνας έστειλε το δικό της μήνυμα στους γερμανούς πριν της ευρωεκλογές ότι το ελληνικό πρόγραμμα ήταν μεν σκληρό αλλά έφερε αποτελέσματα διότι “είχε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη”.

Επιπλέον, με τη σιωπηρή αποδοχή της ελληνικής θέσης ότι δεν θα χρειαστεί νέα χρηματοδότηση απευθύνθηκε και στους φορολογούμενους της δικής της χώρας, καθώς μερίδα του γερμανικού Τύπου υποστηρίζει το αντίθετο.

Η φιέστα με τους καινοτόμους έλληνες αλήθεια ποιός την σκέφθηκε και γιατί στήθηκε; Για να μας συμπονέσει η Αγγέλα και να τους καλέσει στην Γερμανία να κάνουν πράξη τα όνειρά τους, γιατί αν μείνουν εδώ η καινοτομία τους θα πνιγεί στην γραφειοκρατία και τα γρανάζια των κάθε λογής επιτροπών οι οποίες διαρκώς συλλαμβάνονται στα αρμόδια υπουργεία να ζητούν φακελάκι για να προχωρήσουν τις διαδικασίες.

Η κ. Μέρκελ, κατά τα λοιπά, επέμεινε στην ανάγκη ολοκλήρωσης των διαρθρωτικών αλλαγών και απέφυγε να μοιράσει ελπίδες για άμεση έξοδο από την κρίση. “Η συζήτηση για το μέλλον της Ελλάδας δεν έχει ολοκληρωθεί”, ήταν η πλέον χαρακτηριστική φράση της.

Το ίδιο φειδωλή εμφανίσθηκε σε υποσχέσεις για γρήγορη αντιμετώπιση της εκρηκτικής ανεργίας: «Ήταν ένας δρόμος με αγκάθια και θυσίες αλλά τον περάσατε εξαιτίας της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης που θα συνεχισθεί. Πρέπει να δημιουργηθούν νέες υγιείς δομές και μετά θα φανούν οι καρποί», απάντησε σε ερώτηση για το τι πρέπει να περιμένει ο Έλληνας άνεργος.

Κατά τα άλλα μόλις έφυγε η Επίτροπος της χώρας μας στο διεθνές στερέωμα και η αντ’ αυτού των κάθε λογής δανειστών μας, εμείς μείναμε επί τόπου να μετράμε τις πληγές μας και να τις γλύφουμε σαν τα σκυλιά.

Να μετράμε τα λίγα ευρώ που εξασφαλίζουμε και να στοιβαζόμαστε στα γραφεία της ΔΕΗ για διακανονισμό, στα γραφεία των εφοριών για δόσεις και στην λατρεμένη μας μιζέρια η οποία μας έχει καταδικάσει στην εξαθλίωση.

Τι αλήθεια λέχθηκε από τους δύο συγκυβερνώντες που είδαν την καγκελάριο για τις αυτοκτονίες των Ελλήνων, για την υγεία η οποία ολοένα γίνεται και πανάκριβη και άθλια για τους χειμαζόμενους και ανασφάλιστους έλληνες;

Τι είπαν στην Μέρκελ για τα εκατομμύρια των νέων που ψήνονται στην ανεργία και την αβεβαιότητα ψάχνοντας τρένο για να φύγουν στην ξενιτιά σαν σύγχρονοι μετανάστες φυγάδες μια χώρας που τους φτύνει!

Τίποτε δεν είπαν για όλα αυτά παρά πασαλείμματα και γλίτσες για να έχουν στήριξη στην μετέπειτα πολιτική τους πορεία.

Κρίμα και πάλι κρίμα!

Όχι δεν περιμέναμε να κάνουν όλα αυτά που είπαμε παραπάνω, όχι δεν είχαμε τέτοιες φαντασίες στο μυαλό μας.

Άλλωστε το ξέρουμε πια ότι η πορεία μας στο χάος και στο άγνωστο είναι προδιαγεγραμμένη και κανείς ούτε καν οι μαθητευόμενοι μάγοι της αριστεράς και της δεξιάς μπορούν να μας σώσουν, αλλά ούτε και τα ποτάμια, οι κοιλάδες και τα λιβάδια.

Μόνο οι νέοι μας και κάποιοι αν υπάρχουν πολιτικοί οι οποίοι θα έρθουν και θα πολεμήσουν το άδικο για την Ελλάδα και τους Έλληνες και όχι για την πάρτη τους και την εξουσία.

Αλλά αυτό είναι μακρινό και ψεύτικο όνειρο καθώς ούτε κόκκος φαίνεται αχνά στον ορίζοντα!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑