Lifestyle

Published on April 15th, 2014 | by fileto

0

Πάσχα στην Καβάλα μια θαυμάσια πρόταση εξόδου

Η Καβάλα, το Παγγαίο, οι Φίλιπποι και φυσικά τα δυτικά ακρογιάλια είναι μια πρώτης τάξεως ιδέα για μια πασχαλινή έξοδο.

Φυσικά μοναδικό αξιοθέατο η παλιά πόλη της Καβάλας, η Παναγία. Είναι σημείο αναφοράς για ολόκληρη την πόλη καθώς ήταν ο αρχικός της πυρήνας, ο οποίος διατηρεί μέχρι σήμερα στα σοκάκια του στοιχεία του παρελθόντος. Επίσης εδώ βρίσκεται και η ακρόπολη-κάστρο, της οποίας το μεγαλύτερο μέρος οικοδομήθηκε στις αρχές του 15ου αιώνα με τους χώρους του να χρησιμοποιούνται σήμερα για διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Η πόλη κλείστηκε στη μικρή οχυρή χερσόνησο για 2.500 χρόνια και στις αρχές του 16ου αιώνα επεκτάθηκε έξω από αυτήν, ενώ από το1928 άρχισε να παίρνει τη σημερινή, γοητευτική μορφή. Κομβικό σημείο είναι η Πλατεία του Μοχάμεντ Αλι όπου υψώνεται το άγαλμά του ανάμεσα στο κονάκι του (σπίτι της οικογενείας του) και στην εκκλησία της Παναγιάς.

Επισκεφθείτε το σπίτι του Μοχάμεντ Αλι και το Ιμαρέτ, κτίριο ισλαμικής αρχιτεκτονικής όπου λειτουργεί ξενοδοχείο πολυτελείας. Αξίζει να πάτε στις άκρες του παλιού τείχους από όπου θα έχετε εντυπωσιακή θέα στη πόλη, στις καμάρες (υδραγωγείο) και στο λιμάνι.

Επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι καπναποθήκες στη σύγχρονη πόλη και φυσικά οι Αρχαίοι Φίλιπποι (περίπου 20 χιλιόμετρα από την Καβάλα), όπου ο Απόστολος Παύλος ίδρυσε την πρώτη χριστιανική εκκλησία επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Μια βόλτα στα χωριά του Παγγαίου όπου το Πάσχα ευωδιάζει είναι μια σημαντική πρόταση μαζί με μια επίσκεψη στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Κοκκινίδη στα Κηπιά, λίγο έξω από την Ελευθερούπολη.

Παράλληλα μπορείτε να βρεθείτε στο δέλτα του Νέστου, στην Κεραμωτή, την Νέα Πέραμο και τη Νέα Ηρακλείτσα και να συνδυάσετε Πάσχα με θαλασσινά και ένα ρομαντικό περίπατο στην παραλία.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑