Ειδήσεις

Published on April 23rd, 2014 | by fileto

0

Βόλτα στα αναχώματα από την Περιφερειακή Αναγέννηση

Μια γνώριμη σκηνή μόλις πλημμυρίζει ο Έβρος, η επίσκεψη των αξιωματούχων για να δουν από κοντά τις καταστροφές. Πόσο μάλλον τώρα που πλησιάζουν οι εκλογές.

Έτσι λοιπόν στα αναχώματα της περιοχής Φερών, στο Δέλτα του ποταμού Έβρου, που ως τελικός αποδέκτης πλημμυρικών φαινομένων έχει υποστεί σημαντικές ζημίες κατά το παρελθόν, επισκέφθηκε το απόγευμα ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Έβρου, του συνδυασμού «Περιφερειακή Αναγέννηση», Δημήτρης Πέτροβιτς, συνοδευόμενος από υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους.

Στην περιοχή του νοτίου Έβρου, επιβάλλεται σειρά υποστηρικτικών  αντιπλημμυρικών υποδομών, με ενίσχυση αναχωμάτων, κατασκευή θυροφραγμάτων αλλά και προβόλων, οι οποίοι θα προστατεύσουν αγρότες, κτηνοτρόφους, αλιείς και κατοίκους των παρέβριων οικισμών από τις καταστροφικές επιπτώσεις ενδεχόμενων νέων πλημμυρών.

«Ο Έβρος δεν μπορεί κάθε χρόνο να ζει με την τρομοκρατία των πλημμυρών. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης, ιεραρχώντας το πρόβλημα ως το κορυφαίο της περιοχής, είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει συγκεκριμένες υποστηρικτικές παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας, που θα συναποφασιστούν με τους κατοίκους των παρέβριων περιοχών, με την κατασκευή υπερχειλιστών σε απολύτως ελεγχόμενα σημεία του ποταμού Έβρου», ανέφερε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημ. Πέτροβιτς.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑