Εκδηλώσεις

Published on April 29th, 2014 | by fileto

0

Η εικόνα της Θράκης από τον Luis Gómezbeck

Η Αστική Πολιτιστική Εταιρία «laMelenadelHuachinango» και το Θρακικό Κέντρο Εταιρεία Θρακικών Μελετών, σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Μεξικάνου καλλιτέχνη και συγγραφέα LuisGómezbeck με τίτλο: «ΘΡΑΚΗ: πολύχρωμοι άνθρωποι σε ασπρόμαυρο χαρτί», τα οποία θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 29 Απριλίου 2014 στις 19:00, στο Café BarGalleryoffWHITE(διεύθυνση: Αιόλου 10, Πλάκα, τηλέφωνο: 211.4087.310, facebook: offwhitecafegallery). Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 18 Μαΐου 2014 και θα είναι ανοικτή καθημερινά από τις 10:00 π.μ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Η έκθεση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Café BarGalleryoffWHITE, ενώ η εκδήλωση των εγκαινίων υλοποιείται με τη φιλική συμμετοχή του Χορευτικού Συγκροτήματος της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νοτίου Ελλάδος και των οργανοπαικτών Δημήτρη Αρβανίτη (θρακική λύρα) και Σωτήρη Ιντζούδη (γκάιντα).

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΕΘΣΗ

Οι εικόνες της έκθεσης προέρχονται από την εργασία του φωτογράφου στην Θράκη ως φωτορεπόρτερ-δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια μιας τριετίας. Ο φακός του αποτύπωσε εικόνες της καθημερινότητας των ανθρώπων που ζουν αρμονικά στην περιοχή, παρόλο που έχουν διαφορετική καταγωγή, θρησκεία και γλώσσα.

 

Μέρος της έκθεσης παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην πόλη της Κομοτηνής στο Ίδρυμα Παπανικολάου το 2004. Στην Αθήνα παρουσιάστηκε στον Κοινωνικό Ελεύθερο Χώρο «Nosotros» το 2005. Ταξίδευσε μέχρι την Αργεντινή, όπου φιλοξενήθηκε στις πόλεις Μπουένος Άιρες (Πρεσβεία της Ελλάδος) και Σάλτα (Μουσείο της Πόλεως) το 2009.

 

Κάποιες από τις φωτογραφίες αυτές βραβεύτηκαν από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Φωτογραφίζοντας τη γειτονιά μου» το 2004 και από την UNESCO και τη ΜΚΟ «Κόσμος χωρίς βία» στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Ειρήνη Είναι» το 2010.

 

Εικόνες της έκθεσης έχουν δημοσιευθεί σε αντίστοιχα ρεπορτάζ-αφιερώματα στα περιοδικά «Ταχυδρόμος», «A%Z» και «VisiónLatinoamericana», ενώ η φωτογραφία «UnitedColoursofKomotini» κόσμησε το Εικαστικό Ημερολόγιο της UNESCO το 2007.

 

ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ

«Ο φακός του Λούη είναι το επιστέγασμα της παρουσίας στην Θράκη ενός ανήσυχου και ταλαντούχου ανθρώπου». (Εφημερίδα «Αντιφωνητής»)

 

«Με τρυφερότητα και ευαισθησία, ο Λούης αναδεικνύει τις ‘μικρές’ και ‘ασήμαντες’ λεπτομέρειες της καθημερινότητάς μας». (Εφημερίδα «Ο Παρατηρητής της Θράκης»)

 

«Ο Λούης, με τη δουλειά του, κάνει ένα άλμα στα δεδομένα της Κομοτηνής, δίνοντας μια γροθιά σε έναν σάκο πυγμαχίας που δεν είναι άλλο από την καθεστηκυία τάξη της». (Αναστάσιος Βαβατσικλής, τέως Δήμαρχος Κομοτηναίων)

 

«Αυτός ο περιηγητής του κόσμου, σπάει δίχως περιορισμούς τον κρίκο μιας αλυσίδας που λέγεται ταμπού». (Περιοδικό «ΠεριΩδικό της Πόλης»)

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥ

Γεννήθηκε στο Μεξικό το 1977. Σπούδασε ισπανική φιλολογία, θέατρο, υποκριτική και σωματικό θέατρο σε Αγγλία και Μεξικό, ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φωτογραφίας, τηλεπικοινωνίας, μουσικής, τραγουδιού, φωνής, ορθοφωνίας και σύγχρονου χορού σε Ελλάδα και Μεξικό.

 

Ως ηθοποιός έχει παίξει σε σαράντα παραγωγές, σε σκηνές της Αγγλίας, Αργεντινής, Ελλάδας, Μεξικού, Ισπανίας, Ισραήλ, Ιταλίας και Σκωτίας, ενώ έχει σκηνοθετήσει δέκα παραγωγές σε Ελλάδα και Μεξικό.

 

Ασκεί το επάγγελμα του δημοσιογράφου και του φωτορεπόρτερ και μετρά συνεργασίες με εφημερίδες, περιοδικά, ιστοσελίδες, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς σε Ελλάδα, Μεξικό, Ισπανία και Ιταλία.

 

Μέσα από ταξίδια του σε σαράντα ήδη χώρες, έχει καταφέρει να μελετήσει και συχνά να αποτυπώσει την τέχνη που κρύβει ή φανερώνει ο κάθε πολιτισμός, έχοντας πραγματοποιήσει ομιλίες σε Αργεντινή, Ελλάδα και Μεξικό.

 

Έχει γράψει τα βιβλία «Μεξικού Γέννησις», «Αζτέκων Ποίησις» και «ο Χάρος στο Μεξικό είναι γένους θηλυκού» (Εκδόσεις Οσελότος) και την ποιητική συλλογή «Άνθος και Γαλήνη» (Εκδόσεις Άπαρσις).

 

Διατηρεί την ελληνόφωνη στήλη «PaseodeSalónica» στο καλλιτεχνικό ηλεκτρονικό περιοδικό www.thessalοnikiartsandculture.gr.

 

Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Μεξικάνων Καλλιτεχνών και Διανοούμενων στην Ελλάδα «BALAM» και της Αστικής Πολιτιστικής Εταιρίας «laMelenadelHuachinango».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑