Ειδήσεις

Published on May 1st, 2014 | by fileto

0

Λούνα Πάρκ με πλαστά πιστοποιητικά και στην Καβάλα

Τσίρκο, λούνα παρκ κ.α. έστηνε σε πολλές περιοχές της χώρας μια σπείρα που εξαρθρώθηκε στην Θεσσαλονίκη. Οι Αρχές έφθασαν στα ίχνη της μετά από πολύμηνη έρευνα.

Ειδικότερα τα μέλη της σπείρας από τον Απρίλιο του 2012 διοργάνωναν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις χρησιμοποιώντας πλαστά πιστοποιητικά που αφορούσαν στη στατικότητα και ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων. Μάλιστα αντί να προσλαμβάνουν εξειδικευμένο προσωπικό προκειμένου να γνωμοδοτεί για τη στατικότητα και λειτουργία, πλαστογραφούσαν σφραγίδες πολιτικών μηχανικών και ηλεκτρολόγων, εν συνεχεία κατέθεταν τα πλαστά δικαιολογητικά στους δήμους και εξασφάλιζαν τις άδειες λειτουργίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στην κατοχή τους είχαν και σφραγίδα του δήμου Σταυρούπολης με την οποία θεωρούσαν το γνήσιο της υπογραφής σε βεβαιώσεις για την εγκατάσταση των λούνα παρκ.

Έως σήμερα είχαν στήσει 36 λούνα παρκ σε 36 δήμους της χώρας (Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Καβάλα, Χαλκιδική, Κιλκίς Λάρισα Καρδίτσα Θήβα, Λευκάδα Κέρκυρα). Σε βάρος πέντε ατόμων ανάμεσά τους και ένας 57χρονος που φέρεται να είναι ο εγκέφαλος της σπείρας, έχει σχηματισθεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για πλαστογραφία κατ’ επάγγελμα και εξακολούθηση, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, απάτη και παράβαση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Η ζημία για το δημόσιο από τη μη καταβολή φορών υπολογίζεται σε περίπου 900 χιλ. ευρώ ενώ τα μέλη της σπείρας αποκόμισαν παράνομα έσοδα δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

πηγη: Mega Tv

φωτο: αρχείο


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑