Ειδήσεις

Published on May 4th, 2014 | by fileto

0

Φεύγουν επιχειρήσεις έρχονται προιόντα από Βαλκάνια στη Βόρεια Ελλάδα

“Η μείωση των φορολογικών συντελεστών, από το 26% που είναι σήμερα στο 20% και για το μέλλον ακόμα και 15%, βρίσκεται στις προθέσεις της κυβέρνησης”, τόνισε από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, στη διάρκεια συνάντησης που είχε στη συμπρωτεύουσα με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων από τη Βόρεια Ελλάδα.

Ο κ. Μαυραγάνης είπε ακόμα ότι το νέο σύστημα πληρωμής του ΦΠΑ, που θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το ερχόμενο Φθινόπωρο θα “δώσει βαθιά ανάσα ρευστότητας στις επιχειρήσεις”, ενώ αναφέρθηκε στα βήματα που έχουν ήδη γίνει στο μέτωπο του εκσυγχρονισμού της φορολογικής νομοθεσίας.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των συνδέσμων, των επιμελητηρίων και των άλλων παραγωγικών φορέων, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν στα προβλήματα από τη συνεχιζόμενη φυγή επιχειρήσεων από τη Μακεδονία και τη Θράκη, σε γειτονικές βαλκανικές χώρες, την περιορισμένη ρευστότητα, ενώ ζήτησαν την επέκταση του συμψηφισμού των οφειλών, μεταξύ Δημοσίου και ιδιωτών.

Ιδιαίτερα, ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Δημήτρης Μπακατσέλος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στον αθέμιτο ανταγωνισμό, που όπως είπε, δέχονται οι επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας, εξαιτίας της διακίνησης προϊόντων, χωρίς νόμιμα παραστατικά από τη Βουλγαρία.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑