Ειδήσεις

Published on May 12th, 2014 | by fileto

0

Επίσκεψη Οικ. Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Στουτγάρδη

Στη Γερμανία βρίσκεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος για δεκαήμερη επίσκεψη, με αφορμή την συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυση της Ιεράς Μητρόπολης Γερμανίας. Κατά την διάρκεια της παραμονής του, ο κ.κ. Βαρθολομαίος θα έχει συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με την πολιτειακή και την πολιτική ηγεσία της χώρας, με πολιτικούς παράγοντες και με εκπροσώπους των Εκκλησιών.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ξεκίνησε την επίσημη επίσκεψή του από την Στουτγκάρδη, όπου τον υποδέχθηκε ο Πρωθυπουργός της Βάδης – Βυρτεμβέργης Βίνφριντ Κρέτσμαν. Χθες, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού του Έσλινγκεν τελέσθηκε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία και Πανορθόδοξο συλλείτουργο και ο κ.κ. Βαρθολομαίος μεταβαίνει στην Φρανκφούρτη, προκειμένου να συναντηθεί με τους Προέδρους της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Έσσης -Νάσαου και του Παλατινάτου και να επισκεφθεί τον καθεδρικό Ναό του Αγίου Βαρθολομαίου Φρανκφούρτης.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου θα τελεσθεί Δοξολογία και Ιερατική Σύναξη και την Τρίτη ο Οικ. Πατριάρχης θα βρίσκεται στην Βόννη, έδρα της Ιεράς Μητρόπολης Γερμανίας, όπου θα συναντηθεί με την Γερμανική Σύνοδο των Ρωμαιοκαθολικών Επισκόπων.

Την Τετάρτη και Πέμπτη ο κ.κ. Βαρθολομαίος θα βρίσκεται στο Βερολίνο, όπου θα συναντηθεί με τον ομοσπονδιακό Πρόεδρο της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ, με την Καγκελάριο ‘Αγγελα Μέρκελ, με τον συμπρόεδρο των Πρασίνων Τζεμ Έζντεμιρ και με τον πρέσβη της Τουρκίας στην γερμανική πρωτεύουσα Χουσεϊν Αβνί Καρλσλίογλου, ενώ θα μιλήσει στον Ευαγγελικό Καθεδρικό Ναό του Βερολίνου και θα παρευρεθεί σε δεξίωση που θα παραθέσει προς τιμήν του η Ευαγγελική Εκκλησία της Γερμανίας.

Την επόμενη Παρασκευή, στο Μόναχο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ, ενώ θα αναγορευθεί επίσημος διδάκτωρ από την Ρωμαιοκαθολική Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου «Λούντβιχ Μαξιμίλιαν» του Μονάχου και θα μιλήσει σε Συμπόσιο της Ρωμαιοκαθολικής Αρχιεπισκοπής της πόλης για τον «Αειφόρο τρόπο ζωής και την διαφύλαξη της Δημιουργίας».

Η επίσκεψη του κ.κ. Βαρθολομαίου στην Γερμανία θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα, 19 Μαΐου, με επίσκεψη στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Νταχάου και επιτόπου επισκέψεις στο εβραϊκό μνημείο, στο ρωμαιοκαθολικό ναΰδριο, στον ευαγγελικό ναό και στον ορθόδοξο ναό Αναστάσεως του Κυρίου.

13

468

Στα φωτογραφικά στιγμιότυπα του Γιάννη Δημητριάδη:

Ο αρχιεπίσκοπος Γερμανίας κ.κ. Αυγουστίνος με τον κ. Μπάρθ και τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Αναστάσιο Βασιλειάδη, τον κ. Χάρη Αθανασιάδη ιδιοκτήτη του εστιατορίου BarPopular, τον Dr.  Αθανάσιο Σίμογλου, και τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Άκη Γεροντόπουλο. Μαζί τους και ο πρόξενος της Ελλάδας στην Στουτγάρδη κ. Πάρτσος με καταγωγή από τις Σέρρες.

foto: YIANNIS DIMITRIADIS

IMG_0056


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑