Lifestyle

Published on May 13th, 2014 | by fileto

0

Ο καβουρμάς Παγγαίου είναι ο καλύτερος

Από τον Ροδολίβο Σερρών μας έρχεται αυτός ο παραδοσιακός καβουρμάς, με την παλιά συνταγή που απαιτεί 4 είδη κρεάτων (εξ ου και το όνομα): συνδυάζονται χοιρινό, μοσχάρι, γίδα, πρόβατο.

Το αποτέλεσμα, ένας ζουμερός, πεντανόστιμος μεζές, με καλή ισορροπία αρωμάτων από μπαχαρικά. Λένε πως ο καβουρμάς αποτελεί έναν από τους αρχαιότερους τρόπους συντήρησης των φαγητών.

καβουρμάς Παγγαίου

Τα κρέατα βράζουν μέσα στο ζουμί τους μέχρι να μαλακώσουν πολύ με δάφορα μπαχαρικά και το αλάτι είναι το μοναδικό συντηρητικό τους. Αυτή είναι η παραδοσιακή συνταγή του Παγγαίου Σερρών που ακολουθεί σχολαστικά ο Γρηγόρης Μπουντάς, που παράγει και τυποποιεί τον Καβουρμά Παγγαίου.
Από οικογένεια παραδοσιακών κτηνοτρόφων, δημιούργησε το 1998 και ένα κατάστημα πώλησης των φρέσκων κρεάτων. Σήμερα, μετά από 12 χρόνια, τα προϊόντα πλύθηναν και το παρασκευαστήριο εκσυγχρονίστηκε σε ποιότητα και ασφάλεια (ISO 22000).

Η τοπική συνταγή του καβουρμά αποτελεί το πιο ονομαστό προϊόν του αλλά διαθέτει και λουκάνικα και άλλα παραδοσιακά προϊόντα κρέατος.

Η οικοτεχνία βρίσκεται στο Ροδολίβο Σερρών, στους πρόποδες του Παγγαίου όρους. Εμείς δοκιμάσαμε τον σπιτικό παραδοσιακό καβουρμά Παγγαίου στο φεστιβάλ Ελλάδα, Γιορτή-Γεύσεις Άνοιξη 2014 στην Τεχνόπολη και η γεύση του εντυπώθηκε στη μνήμη μας.

Τον γευτήκαμε σκέτο, με τσίπουρο, αλλά ταιριάζει και σε γίγαντες πλακί, μέσα σε σάντουιτς με ζυμωτό ψωμί και, βέβαια, φτιάχνει μια ασύγκριτη ομελέτα…

http://www.athinorama.gr/umami/food/editorschoice/?edtid=27095

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑