Ειδήσεις

Published on May 15th, 2014 | by fileto

0

Φίσκαραν οι φυλακές της χώρας και της Κομοτηνής

Τραγικές είναι οι συνθήκες κράτησης σχεδόν σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας καθώς ο αριθμός των κρατουμένων ξεπερνά κατά πολύ την προβλεπομένη χωρητικότητα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή το Υπουργείο Δικαιοσύνης απαντώντας σε σχετική ερώτηση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ Νίκης Φούντα και Γιάννη Πανούση, στα 34 κέντρα κράτησης σε όλη την χώρα βρίσκονται 12.703 φυλακισμένοι, όταν οι προβλεπόμενες θέσεις είναι για 9.286. Μάλιστα, στις φυλακές Κορυδαλλού η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη καθώς στις εν λόγω φυλακές διαβιούν 2270 κρατούμενοι τη στιγμή που η προβλεπόμενη χωρητικότητά τους είναι για 1070 κρατουμένους. Υπερκορεσμός εμφανίζεται και στο Νοσοκομείο των φυλακών με 60 προβλεπόμενες θέσεις και αριθμό νοσηλευόμενων 176 άτομα, αλλά και στο ψυχιατρείο με 160 προβλεπόμενες θέσεις και αριθμό νοσηλευόμενων 267 άτομα.

Παρόμοια εικόνα εμφανίζει και η Κομοτηνή:

• Στο κέντρο κράτησης Κομοτηνής η χωρητικότητα ανέρχεται σε 105 άτομα, αλλά ο αριθμός των κρατουμένων σε 329.

Πάντως, οι ερωτώντες βουλευτές της ΔΗΜΑΡ υποστηρίζουν ότι «απαιτείται ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός σύμπραξης δομών, λειτουργιών, ελέγχου και ανθρώπινου δυναμικού –που για την ώρα απουσιάζει εκκωφαντικά- προκειμένου να αρχίσουμε να συζητάμε για εύρυθμη λειτουργία των φυλακών της χώρας».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑