Ειδήσεις

Published on May 16th, 2014 | by fileto

0

ΑΟΖ θέλει ο Καμμένος εδώ και τώρα

Να τηρήσει την προεκλογική του δέσμευση του 2012 και να ανακηρύξει άμεσα την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) κάλεσε χθες από την Καβάλα τον πρωθυπουργό ο κ. Πάνος Καμμένος. Κορυφώνοντας την προεκλογική του εκστρατεία με περιοδεία του στη Θράκη ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ συναντήθηκε για προφανείς συμβολικούς λόγους με στελέχη της πρώην εταιρείας KAVALA OIL και υποστήριξε ότι η επιμονή τους να κρατήσουν τη συγκεκριμένη επιχείρηση ανοιχτή είναι η απόδειξη «ότι οι Ελληνες μπορούμε να εκμεταλλευθούμε μόνοι μας την ενέργεια και τον ορυκτό πλούτο και ότι δεν έχουμε ανάγκη την πατρονία της Γερμανίας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

«Πρέπει να ανακηρυχθεί άμεσα η ΑΟΖ, να κοπούν τα οικόπεδα και να αρχίσει η εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος για να υπενθυμίσει το πάγιο αίτημα των ΑΝΕΛ, αλλά και για να εκθέσει την κυβέρνηση που εγκατέλειψε τη σχετική συζήτηση.

Τέλος, αναφέρθηκε εκτενώς στην υποψηφιότητα του κ. Τέρενς Κουίκ στην περιοχή. Τόνισε ότι «ο συνδυασμός του δεν είναι κομματικός, αλλά εθνικός» και άσκησε κριτική στα κόμματα, καθώς, όπως είπε, «προκειμένου να πάρουν κάποιες ψήφους στη Θράκη, συμβιβάζονται με το προξενείο της Κομοτηνής και βάζουν υποψηφίους που είναι ενάντια με τις διεθνείς συμβάσεις και τα εθνικά συμφέροντα».

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΕΟΖ ΣΤΗΝΕΙ Η ΑΘΗΝΑ ΣΤΗΝ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΚΟΥΙΚ
«Το εγκληματικό πλιάτσικο της πατρίδας μας, τώρα και με τις ΕΟΖ, συνεχίζεται. Σήμερα ξεσκεπάζω τα σχέδια της συγκυβέρνησης, που θέλει να μετατρέψει την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη σε Μπαγκλαντές ή Κόσσοβο, με μισθούς Πακιστάν και εργασιακές σχέσεις κεντρώων αφρικανικών χωρών. Έχω πει σε όλους τους τόνους, ότι ως ΑΜ-Θ Περιφερειάρχης, ΕΟΖ δεν θα γίνουν στη περιοχή μας. Με κούριερ θα στείλω τα σχέδια, πακέτο πίσω στην Αθήνα».
Αυτό δήλωσε, καταθέτοντας στη Βουλή αποκαλυπτική και καταγγελτική Ερώτηση, ο Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τον Συνδυασμό εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.
Ποιό συγκεκριμένα, ο Τέρενς Κουίκ αποκαλύπτει  την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, έτσι όπως αναρτήθηκε στον δικτυακό τόπο του Προγράμματος «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» με ΑΔΑ (Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης): ΒΙΦΘΗ-9Τ5 και η οποία αφορά σε στοιχεία αμοιβής εμπειρογνωμόνων για τη συμμετοχή τους σε επεξεργασία των γνωμών της ΟΚΕ επί σχεδίων νόμων περί σύστασης ΕΟΖ (Ειδικών Οικονομικών Ζωνών)  στην Επικράτεια και κυρίως στην ΑΜ-Θ Περιφέρεια.
Η καταγγελία γίνεται έπειτα και από σχετική ενημέρωση που έλαβε για το σοβαρότατο αυτό ζήτημα από τον Αναπληρωτή Τομεάρχη Ενέργειας και Ανάπτυξης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο Έβρου με τον Συνδυασμό εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Παναγιώτη Λελιάτσο.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑