Ειδήσεις

Published on May 16th, 2014 | by fileto

0

Τιμή για τον μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης ο πατριάρχης και πάπας Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος τίμησε με το μετάλλιο του Αγίου Μάρκου τον Σεβασμιότατο μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Προκόπιο για το σημαντικό ιεραποστολικό έργο του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων που χρονολογείται από το 1973 και υλοποιείται σε τρεις περιοχές της ανατολικής Αφρικής, την Ουγκάντα, την Κένυα και τη Μαδαγασκάρη.

Από το 1973 μέχρι σήμερα με τη μέριμνα του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής και την οικονομική συνδρομή πολλών Καβαλιωτών κατασκευάστηκαν δέκα ιεροί ναοί, τέσσερα σχολεία, τρία ιατρεία και ένα φαρμακείο.

Θεόδωρος Αλεξανδρείας

Επίσης, με τη χρηματοδότηση του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής σπουδάζουν 320 παιδιά παρέχοντάς του πλήρη διατροφή, σπουδές, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ένδυση.

Ο μητροπολίτης Φιλίππων προσφωνώντας τον πατριάρχη Αλεξανδρείας, που πρώτη φορά επισκέφθηκε την Καβάλα, αναφέρθηκε στο πολυσήμαντο έργο που προσφέρει στη μαύρη ήπειρο υπογραμμίζοντας ότι οι κληρικοί του δευτερόθρονου πατριαρχείου Αλεξανδρείας από πολύ νωρίς έγιναν δέκτες των πολλών και μεγάλων αναγκών των αφρικανών αδελφών μας και κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για την κάλυψή τους.

Κατά την υποδοχή του πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Καβάλα τελέστηκε πανηγυρική δοξολογία στον ιερό καθεδρικό ναό του Αποστόλου Παύλου Καβάλας, ενώ νωρίτερα ο κ. Θεόδωρος προσκύνησε το σκήνωμα του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στο προσκύνημα της Νέας Καρβάλης και τέλεσε τρισάγιο στο Δημοτικό Κοιμητήριο Καβάλας στους τάφους συγγενικών του προσώπων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑