Ειδήσεις

Published on May 20th, 2014 | by fileto

0

Επανακαταμέτρηση ζητά ο Γιάννης Φιλόσογλου στο Παγγαίο

Η μικρή διαφορά η οποία καταγράφηκε το βράδυ των εκλογών και όπως είχαμε επισημάνει ήταν …μια χούφτα ψήφοι, έφεραν τον υποψήφιο δήμαρχο Παγγαίου Γιάννη Φιλόσογλου στην τρίτη θέση και γιαυτό ζητά την επανακαταμέτρηση των ψήφων μια και όπως επεσήμανε υπάρχουν υπόνοιες ότι δεν έγινε καλή καταμέτρηση το βράδυ της Κυριακής.

Όπως είναι γνωστό ο Γιάννης Φιλόσογλου βρέθηκε στην τρίτη θέση με περίπου 100 ψήφους λιγότερες από τον δεύτερο Φίλιππο Αναστασιάδη.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Studio 7 ο κ. Φιλόσογλου εξήγησε ότι:

«Υπήρξε περίπτωση εκλογικού τμήματος στο οποίο, ενώ αρχικά είχε βρεθεί ότι έλαβα 38 ψήφους, τελικά καταγράφηκαν 10! Αντίστοιχες περιπτώσεις εντοπίστηκαν και σε 1-2 άλλα τμήματα. Επίσης διαπιστώθηκε ότι σε 2 εκλογικά τμήματα στο Οφρύνιο οι αριθμοί των εγγεγραμμένων, των ψηφισάντων, αλλά και των ψήφων που έλαβε ο κάθε υποψήφιος ήταν ακριβώς οι ίδιοι -κάτι πρακτικά αδύνατο. Επιπλέον διαπιστώσαμε ότι σε αρκετά τμήματα στον πρώην δήμο Ορφανού δεν βρέθηκε ούτε ένα λευκό ψηφοδέλτιο. Δεν μπορώ να αποδείξω ξεκάθαρα τι συνέβη, ωστόσο εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να ελέγξουμε εκ νέου τα αποτελέσματα. Ήδη, άλλωστε, με αυτά τα παραδείγματα που σας ανέφερα η διαφορά έχει μειωθεί στις 65 ψήφους. Συνεπώς τα πάντα είναι πιθανά.»


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑