Ειδήσεις

Published on June 3rd, 2014 | by fileto

0

Ποινή φυλάκισης με αναστολή σε ψυχίατρο για γνωματεύσεις μαϊμού

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με τριετή αναστολή επέβαλε την Παρασκευή το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κομοτηνής σε ψυχίατρο και μέχρι πρότινος διευθυντή του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ξάνθης για την εμπλοκή του στην υπόθεση των “μαϊμού” επιδομάτων πρόνοιας που ήρθε στο φως την περίοδο 2007-2008!

Μετά από μια ακροαματική διαδικασία πολλών ημερών, η οποία ξεκίνησε στις αρχές του Μάη και ολοκληρώθηκε μετά από δύο διακοπές την Παρασκευή με την εξέταση όλων των μαρτύρων το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον ιατρό, ο οποίος κατηγορείται πως πλαστογραφούσε γνωματεύσεις με τις οποίες στη συνέχεια χορηγούνταν επιδόματα.

Ο εν λόγω ιατρός ήταν μέλος της πρωτοβάθμιας επιτροπής της τότε Νομαρχίας Ξάνθης που εξέταζε αντίστοιχες περιπτώσεις, ενώ την επίμαχη περίοδο παρατηρήθηκε μια ιδιαίτερα ασυνήθιστη αύξηση του αριθμού των επιδομάτων που χορηγούνταν, που υπολογίζεται στο 20%. Αυτό ήταν που πυροδότησε τότε τον έλεγχο των αρμοδίων υπηρεσιών, ενώ για την υπόθεση ξεκίνησε και προανάκριση από την Εισαγγελία.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου έφτασαν δέκα υποθέσεις γνωματεύσουν οι οποίες κρίθηκαν ως πλαστογραφημένες. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο, ενώ ανάμεσα στους μάρτυρες που κλήθηκαν να εξεταστούν και αρκετοί γιατροί της Ξάνθης, κάποιοι εκ των οποίων αρχικά ενεπλάκησαν στην ίδια υπόθεση.

πηγή: Ημερησία


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑