Ειδήσεις

Published on June 4th, 2014 | by fileto

0

Η Αλεξανδρούπολη λέει ΝΑΙ η Καβάλα το σκέφτεται για LNG

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία φορείς και εκπρόσωποί τους στην Αλεξανδρούπολη, λένε ναι στην εγκατάσταση πλωτού σταθμού υγροποιημένου αερίου στην θαλάσσια περιοχή της Εβρίτικης πρωτεύουσας, ενώ στην Καβάλα υπάρχει σκεπτικισμός για την εγκατάσταση η οποία θα βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες ανατολικά και δίπλα στις εγκαταστάσεις πετρελαίου στην Βάσοβα Καβάλας.

Σήμερα είχαμε συνάτηση ενημέρωσης στην Αθήνα όπου παραβρέθηκαν ο απερχόμενος δήμαρχος Κψστής Σιμιτσής και η νεοεκλεγμένη δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα αλλά και οι 3 βουλευτές του νομού μας Νίκος Παναγιωτόπουλος, Γιάννης Πασχαλίδης και Κλειτσιώτης μια που ο Γιώργος Καλαντζής απουσίαζε σε αποστολή της Βουλής.

Στη συνάντηση η διοίκηση της ΔΕΠΑ παρουσίασε όλες τις λεπτομέρειες  του πρότζεκτ και πρότεινε το πλωτό LNG να εγκατασταθεί στην περιοχή της Βάσοβας, ανατολικά της Kavala Oil, σε απόσταση 1,5 χιλιόμετρο από την στεριά.
Η ΔΕΠΑ ως αντιστάθμισμα προσφέρει παροχή αερίου σε δίκτυο για τα νοικοκυριά της Καβάλας ενώ οι θέσεις εργασίας δεν θα ξεπερνούν τις 25 με 35.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑