Με αφορμή τη συνάντηση που διοργανώθηκε στην Αθήνα από τη ΔΕΠΑ, στην οποία εκλήθησαν επιλεκτικά και παρέστησαν οι βουλευτές του νομού Καβάλας καθώς και ο νυν και η επόμενη Δήμαρχος του Δήμου Καβάλας, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας καλεί σε αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση LNG στην περιοχή και τονίζει τα εξής:

1. Η απόφαση της ΔΕΠΑ για την εγκατάσταση στον κόλπο της Καβάλας σταθμού LNG θα βρει απέναντί της όχι μόνο τους ενεργούς πολίτες, τα κινήματα υπεράσπισης του περιβάλλοντος και τους επαγγελματικούς φορείς, αλλά και ολόκληρη την κοινωνία της ευρύτερης περιοχής.

2. Οι ενεργοί πολίτες και η τοπική κοινωνία με αγώνες νικηφόρους διαφύλαξαν την περιοχή και τα συμφέροντα των πολιτών από τέτοιου είδους εγκαταστάσεις (δεξαμενές καυσίμων, λιθάνθρακας, διαλυτήρια πλοίων) και δεν θα επιτρέψουν να ακυρωθούν αυτοί οι αγώνες με την εγκατάσταση σταθμού LNG.

3. Ο αγώνας εναντίον της εγκατάστασης σταθμού LNG δεν είναι δυνατόν να δοθεί από τους βουλευτές, τους τοπικούς παράγοντες και τους εκπροσώπους των κομμάτων που υποστηρίζουν μια «ανάπτυξη» που εξυπηρετεί μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα και υπονομεύει την ήπια ανάπτυξη που χρόνια τώρα όλοι οι τοπικοί φορείς στηρίζουν.

Για τους παραπάνω λόγους, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας καλεί τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής “σε επαγρύπνηση, σε αγωνιστική ετοιμότητα και εγρήγορση προκειμένου να ασκηθεί η μέγιστη δυνατή πίεση, ώστε άμεσα η κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφαση αυτή –απόφαση που με διαδικασίες fast track προσπαθεί να επιβάλει.

Και επειδή «στις Δημοκρατίες αποφασίζουν οι κοινωνίες» και όχι κυβερνητικές μειοψηφίες, οι αγώνες μας για άλλη μια φορά θα υποχρεώσουν την Κυβέρνηση και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί να ακυρώσουν τα σχέδια για εγκατάσταση LNG στον κόλπο της Καβάλας”, καταλήγει σε σχετική της ανακοίνωση η Νομαρχιακή Επιτροπή.

πηγη: Αυγή