Ειδήσεις

Published on June 6th, 2014 | by fileto

0

Καλοκαιρινή κατασκήνωση στην Καβάλα για Ρώσους ΑμΕΑ

Την πόλη της Καβάλας επέλεξε ο Δημόσιος Περιφερειακός Κοινωφελής Οργανισμός Μόσχας (KROOG) για τη διοργάνωση του Summer Camp 2014 στο πλαίσιο του μεγάλου ετήσιου φεστιβάλ του Οργανισμού Θεάτρων ΑμεΑ (PROTEATR) που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη ρωσική πρωτεύουσα και στο οποίο συμμετέχουν περισσότερα από 4000 άτομα με ειδικές ανάγκες.

Στο Summer Camp 2014 που φιλοξενείται στην Καβάλα από τις 25 Μαΐου έως τις 7 Ιουνίου συμμετέχουν 80 Ρώσοι – ΑμεΑ με τους συνοδούς τους, ειδικοί καθηγητές και επαγγελματίες. Με τη συμβολή της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ και των έμπειρων στελεχών της το διάστημα αυτό διοργανώνονται παράλληλες εκδηλώσεις με απώτερο σκοπό την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών μεταξύ των Ρώσων επισκεπτών και των κοινωνικών δομών της Καβάλας.

Έτσι, στο πλαίσιο αυτό την Τρίτη 3 Ιουνίου με ευθύνη της Διεύθυνσης Πολιτισμού και σε συνεργασία με τον σύλλογο Λημνίων Καβάλας παρουσιάστηκαν στους Ρώσους ειδικούς επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ΑμεΑ  ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί από τον χοροδιδάσκαλο Βασίλη Αργυρίου. Παράλληλα σε χώρους του πολιτιστικού κέντρου «Πυθαγόρας», παιδιά του ΚΔΑΠ – ΜΕΑ Καβάλας από κοινού με τα παιδιά του οργανισμού KROOG έφτιαξαν αναμνηστικές κατασκευές.

Επίσης, την Τετάρτη 4 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν στους χώρους του ξενοδοχείου LUCY δύο ενημερωτικές διαλέξεις. Η πρώτη με θέμα «Το ελληνικό θέατρο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα» από την θεατρολόγο Κατερίνα Συμεωνίδου και η δεύτερη με θέμα «Η διαχρονική πορεία της ελληνικής μουσικής» από τον Μανώλη Παργεντάκη, καθηγητή παραδοσιακής μουσικής στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, και μαθητές του.

Οι κοινές δράσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες  με αποκορύφωμα την κοινή εκδήλωση των παιδιών των δυο παραπάνω φορέων την Παρασκευή  6 Ιουνίου κατά την οποία θα παρουσιάσουν μουσικο-χορευτικά δρώμενα.

Θα πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα ότι η επιλογή της Καβάλας από τον μεγάλο ρωσικό οργανισμό (KROOG) να φιλοξενήσει το Summer Camp που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε διαφορετική ευρωπαϊκή πόλη πριν από το μεγάλο ετήσιο φεστιβάλ του Οργανισμού Θεάτρων ΑμεΑ, ήταν το αποτέλεσμα της πολύ καλής επικοινωνίας και συνεργασίας που αναπτύχθηκε μετά την επίσκεψη του Δήμου Καβάλας και της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ πριν από ένα χρόνο στο Μόσχα στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής της περιοχής μας.

«Οι άριστες εντυπώσεις», υπογραμμίζει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ Στέλιος Σχοινάκης, «που έχουν αποκομίσει τα στελέχη του  KROOG από τη φιλοξενία αλλά κυρίως την τεχνογνωσία της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ πάνω σε θέματα διαχείρισης ΑμεΑ, αποτελούν την μεγαλύτερη επιβράβευση του έργου των στελεχών και της διοίκησης της δημοτικής επιχείρησης και ανοίγουν το δρόμο για ακόμα στενότερη συνεργασία μεταξύ των δυο φορέων που ήδη αντικατοπτρίζεται στην αυξημένη προσέλευση ρώσων τουριστών στην περιοχή μας».   


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑