Αθλητικά

Published on June 9th, 2014 | by fileto

0

Από την Μεσημβία Ζώνη η αφή φλόγας των Special Olympics

Σε έναν ιερό αρχαίο χώρο στην Μεσημβρία Ζώνη στον Έβρο έξω από την Αλεξανδρούπολη θα πραγματοποιηθεί στις 4 Σεπτεμβρίου, η τελετή αφής της Φλόγας της Ελπίδας για τους ευρωπαϊκούς αγώνες Special Olympics-Αμβέρσα 2014.

Η πρόεδρος των Special Olympics Γιάννα Δεσποτοπούλου και ο σκηνοθέτης και χορογράφος της τελετής της αφής Φωκάς Ευαγγελινός, συνοδευόμενοι από τον αεικίνητο κήρυκα εθελοντισμού των Special Olympics, π. Απόστολο Καβαλιώτη, μετά την επί τριήμερο περιοδεία τους στο νομό Έβρου, το τελευταίο σύνορο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θέλοντας να τιμήσουν και το έτος της Νίκης της Σαμοθράκης, επέλεξαν την αρχαία πόλη της Ζώνης για την πραγματοποίηση του τελετουργικού της αφής από το ολυμπιακό κάτοπτρο, προς μεγάλη ικανοποίηση της δημοτικής αρχής, της περιφέρειας, της ΙΘ’ εφορείας αρχαιοτήτων Θράκης και των ακριτών του Έβρου.

Οι Αγώνες θα πραγματοποιηθούν στην Αμβέρσα από 9 έως 21 Σεπτεμβρίου 2014.

Η ελληνική αποστολή Special Olympics θα φιλοξενηθεί πριν από την έναρξη των Αγώνων, στο πλαίσιο του Προγράμματος “Πόλις – Αμφιτρύων” (Host Town), για 4 ημέρες στην πόλη της Λιέγης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑