Ειδήσεις

Published on June 30th, 2014 | by fileto

0

Πρόβλημα τα κουνούπια στην Κεραμωτή

Μπορεί οι ορδές των τουριστών να περνούν από την συνοριακή διάβαση της Νυμφαίας στην Κομοτηνή και να έρχονται κυρίως σε Κεραμωτή, Θάσο και Νέα Πέραμο, Νέα Ηρακλείτσα αλλά στην Κεραμωτή ειδικά που βρίσκεται στις εκβολές του Νέστου η κατάσταση με τα κουνούπια έχει φθάσει στο απροχώρητο.

Οι επαγγελματίες της περιοχής ακούγοντας τις διαμαρτυρίες των τουριστών και με τον φόβο μήπως και λακίσουν έστειλα επιστολή διαμαρτυρίας στον περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Άρη Γιαννακίδη, στον δήμαρχο Νέστου κ. Σάββα Μιχαηλίδη με κοινοποίηση στον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας με το θέμα της ελλειπούς καταπολέμισης των κουνουπιών στην περιοχή.

Η επιστολή λέει τα εξής:«Με αφορμή το επίκαιρο και ιδιαιτέρως έντονο πρόβλημα που παρατηρείται από τα κουνούπια στην περιοχή μας, θέλουμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας, διότι οι εφαρμοσμένες μέθοδοι καταπολέμησης, δεν φαίνεται να έχουν αποτέλεσμα. Η έξαρση των κουνουπιών προκαλεί γνωστά και ιδιαιτέρως σοβαρά προβλήματα υγείας στον ντόπιο πληθυσμό, αλλά και στους επισκέπτες μας. Επιπρόσθετα, ως επαγγελματίες που δραστηριοποιούμαστε με ιδιαίτερη στόχευση και εισροή εισοδήματος από την επισκεψιμότητα της περιοχής μας κατά τους θερινούς μήνες, το φαινόμενο αυτό μας προκαλεί προβλήματα στη λειτουργία των επιχειρήσεων, αλλά αποτελεί και δυσφήμηση της περιοχή μας. Είναι δεδομένο από τα αποτελέσματα και εμφανές σε όλους ότι:

Α) Η καταπολέμηση των κουνουπιών με τον υφιστάμενο τρόπο και μέθοδο δεν έχει αποτελέσματα.

Β) Ο έλεγχος και η εποπτεία από τους αρμόδιους φορείς με το υφιστάμενο πλαίσιο, φαίνεται ότι δεν είναι δυνατό να φέρει καλύτερα αποτελέσματα.

Ζητάμε άμεσα τον πλήρη επανακαθορισμό των δεδομένων για την οργανωμένη και αποτελεσματική καταπολέμηση των κουνουπιών και ενδεχόμενα ακόμα και την πλήρη αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, εφόσον κριθεί απαραίτητο. Η μέθοδος, ο τρόπος, τα σκευάσματα, το χρονοδιάγραμμα, πρέπει να αναθεωρηθούν άμεσα και εκ βάθρων. Η υγεία μας και η δουλειά μας, δεν είναι παιχνίδι, ούτε έρμαιο στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Καλούμε και θέτουμε προ των ευθυνών του κάθε αρμόδιο, να αναλάβει άμεσα δράση, έτσι ώστε να εφαρμοσθεί ένα αποτελεσματικό στη πράξη μοντέλο ουσιαστικής καταπολέμησης των κουνουπιών, ακόμα και εάν χρειαστεί να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο. Η υγεία, ο τόπος, αλλά και η δουλειά μας, δεν σηκώνουν αστοχίες και πειράματα», ανέφερε η επιστολή.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑